Stationær fryser efter opstart

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  lau 11 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
Szilvi
Medlem

 

Hej komputer

Jeg har en omkring 10 år gammel HP stationær med følgende specifikationer:

Microsoft XP
Home Edition
version 2002
Service pack 3
AMD Atlon™ XP 2800+
2.08 GHz 2GB ram
Envidia GeForce FX 5200
128mb grafikhukkommelse
32bit system

vi har selv proppet 1gb ekstra ram i da den blev for langsom, og strømforsyningen/blæseren er også skiftet siden, men ellers mener jeg resten er originalt.

I december måned efter at have installeret en tilføjelse til Firefox et par dage før og efter at have modtaget en fil (bog uden virus ifølge AVG) via Skype frøs min PC. Normalt er det bare den trådløse mus og tastetur som trænger til nye batterier, men ikke denne gang.  Musen bevægede sig men jeg kunne intet gøre med den ellers. Selv efter utallige (ellers ganske normale) genstart frøs computeren stadig det øjeblik jeg ville bruge den. Jeg kunne max lige åbne startvinduet og trykke på noget før den frøs. Senere ikke engang det.

Den fungerede dog stadig uden problemer i fejlsikret tilstand, så jeg forsøgte med systemgendannelse til forskellige datoer, men det ikke var muligt. Derefter gik i krig med at skanne med alt hvad jeg havde ved hænderne:

AVG, Superantispyware, Malware Antispyware, Trend Micro online, Eset Online scanner, Ccleaner

 Jeg mener de fandt en virus eller to, men det løste ikke problemet (slog systemgendannelse fra så de ikke skulle dukke op igen). SÅ gad jeg ikke mere, og besluttede at en formatering (via CDer) var bedst og hurtigst.

Computeren fungerede så uden problemer en måneds tid, men nu er den gal igen. Midt i det hele, mens jeg brugte den frøs den som sidst og jeg tænkte fandens også! Forlod den i min vrede, og kom senere tilbage og fandt ud af at den nu var vågnet op.  Der gik dog ikke lang tid (et par timer tror jeg) før den var fuldkommen ubrugelig igen, og sådan har det været de sidste par uger.

Skannere fandt ingen virus, systemgendannelsevirkede overraskende nok i fejsikret, men hjalp ikke, heller ikke med en dato blot en uge efter formatering. Prøvede også at tage strømmen fra og lade den hvile en dags tid eller to, men nej.

Jeg har lige forsøgt at starte normalt op endnu engang. Åbning af skype frøs med det samme og gav fejl. Derefter prøvede jeg med word, og kurseren står nu med timeglas. Den bevæger sig endnu, men virker/klikker ikke.

Jeg orker ærligtalt ikke at formatere endnu engang, hvis problemet bare kommer igen. Kan jo ikke formatere hver måned!

Nogle ideer til hvad der er galt? eller er det simpelthen bare på tide at den går på pension?


lau
Abonnent

    Hej

    For 10 år siden havde jeg samme problem med en selvbygget PC (efter K-Komp.´s bog). Jeg indsatte en ekstra blæser og siden frøs den ikke mere. Min idé går på prøv først at starte uden kabinetsiden. Hjælper det kan det måske svare sig med en ekstra blæser, men ellers vil jeg mene at tiden er til udskiftning, hvad jeg også selv gjorde for 2 år siden.


    Szilvi
    Medlem

      Jeg har ladet computeren stå og lufte lidt uden kabinetsiden, men det gør ingen forskel. Når jeg tænder går den i baglås næsten med det samme.

      Det minder mig desuden om at jeg rengjorde den for støv ikke så forfærdelig længe siden. Med vatpinde, bløde pensler og mild støvsugning (dog ikke direkte på blæserne uden at blokkere omdrejning) Så de burde få luft nok. har givet strømforsyningen en tur til da den trængte til det, men det afhjælper ikke problemet.


      larsjensen
      Abonnent

        Et rent skud: hardware/driver-problem?


        Szilvi
        Medlem

          Jeg har nu forsøgt at deaktivere alt under fanen start (via msconfig) og genstarte, men den fryser stadig. Så startupprogrammerne kan vist også udelukkes. Tør ikke rigtig rode ved tjenesterne da jeg ikke ved meget om dem og hvad de gør. :S

          Jeg har også kigget programlisten igennem for eventuelle nye skumle ting. Der er umiddelbart ikke noget at se, medmindre at af mine sædvanlige programmer har haft en opdatering der laver vrøvl. men så burde gendannelsespunkt da have virket, eller hvad?

          Kan ikke slette quicktime (siger den er i brug, og nu at det ikke findes), og cutepdf writer(prinspoler service skal startes) og manycam (går i står halvvejs ved en eller anden dll fil)  i fejlsikret.  Ja det er ikke ligefrem smertefrit at komme af med simple programmer som jeg selv har installeret og bruger, men som jeg ville slette for at se om det ændrer noget.

          tips
          tips
          Registreret bruger

            Jeg har haft problemer med flerer computer som ikke magter at kører med AVG antivirus, ja den ene computer gik total i sort og så lavede jeg en ny installation og prøvede med avast antivirus og så kører computerne fint igen.

            Jeg har læst at andrer har problemer med AVG antivirus 2013 flerer steder på nettet.

             

            Så prøv og slet harddisken og lav en ny installation med XP og installerer avast antivirus som ikke kræver så meget maskinkraft.

            Og hvis at du kombinerer avast med heimdal agent har du en fin computersikkerhed.

             

             


            Szilvi
            Medlem

              Jeg har rigtigt nok brugt AVG på alle mine computere så langt tilbage som jeg overhovedet kan huske. Min bærbar har også AVG 2013 installeret, ingen problemer der. Googlede selv lige engang på AVG 2013 ifb med comp der fryser og fandt også lignende eksempler

              Jeg slettede AVG fra den stationære via tilføj/fjern programmer og genstartede. Nu fryser den ikke mere!! 🙂 Det ser skam ud til mit problem er løst.

              Det er vist ikke andet for end at vælge en anden antivirus. Jeg vil forsøge mig med Avast, som du også foreslog.

              Tusind tak Tips2. Du er hermed markeret som bedste svar!!

              Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.