TrackPad følsomhed

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

Windows-udgave på pc’en: Windows 10 Pro (1803)

https://www.lenovo.com/dk/da/laptops/thinkpad/13-series/ThinkPad-13-Windows-2nd-Gen/p/22TP2TX133E

Beskrivelse af problemet:

Hvordan nedsætter man TrackPad følsomheden? Curseren fiser rundt og åbner funktioner bare man rør ved dem.

Venlig hilsen

Axel Hammerschmidt

 


hlexa
Registreret bruger

    Tja! Løsningen blev en mus 🙂

    Sagen var, at ledningen var meget kort – rullet sammen – fordi den blev brugt på en anden PC, hvor USB stikket sad til højre. Nu kan ledningen så nå over til det ekstra USB stik til venstre. USB stikkene til højre bruges ofte til et eksternt DVD drev med et “dobbelt-stik” ledning.

    Venlig hilsen

    Axel

     


    hlexa
    Registreret bruger

      Min MacBook har osse TrackPad. Den er lige så følsom som den på Lenovo’en.

      Apple kan ikke lave en bærbar tynd nok, så den er alene forsynet med et enkelt USB-C stik. Skal man forbinde en mus med kabel kræver det en ret klodset adapter (og faktisk osse en kraftigere oplader).

      Så jeg har (nu/idag) anskaffet en Bluetooth mus.

      Modsat Windows 10, skal man sætte et flueben et sted i opsætningen for at deaktivere TrackPad’en når Bluetooth musen er forbundet. I Window 10 virker det omvendt.

      Jeg foretrækker nu kabel. Det er mere sikkert.

      Men hvor sikker er (moderne) Bluetooth forbindelser?

      Jeg har ikke kunnet finde oplysninger om kryptering mv til den:

      https://support.logitech.com/en_us/product/bluetooth-mouse-m535

      Venlig hilsen

      Axel

       

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Axel

        Tak for et interessant spørgsmål. Og svaret er som regel ‘Ja’ – Bluetooth krypterer sine data. Men ikke altid – det er delt i fire niveauer, hvor niveau 1 er ukrypteret. Det bruges f.eks. til at sende lyd ud til højttalerne og andet, hvor man ikke kan forvente at nogen hacker vil være interesseret. De højere niveauer krypterer alle data, og niveauerne 3 og 4 krypterer også oprettelse af forbindelse.

        Kommunikation med tastatur er en anden snak – der kan man jo opfange adgangskoder, kreditkortnumre og lignende. Til det findes der niveauer af kryptering, som enhederne bør overholde.

        For at gøre tingene mere komplicerede, kom der et nyt sikkerhedssystem. Så alle enheder med version 4.0 og opefter har betydeligt bedre sikkerhed end forgængerne.

        Jeg ved faktisk ikke, hvordan man undersøger sikkerhedsniveauet for en konkret Bluetooth-forbindelse. Det kunne være interessant at finde frem til.


        hlexa
        Registreret bruger

          Hej Henrik.

          Tak for svar.

          Musen er vist en Bluetooth version 3.

           

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Ja, den model er Bluetooth 3.

            Lad mig lige komme med en “Tag det roligt” om spørgsmålet. For uanset det teoretisk mulige er der praktiske omstændigheder, der gør det meget usandsynligt at nogen vil prøve at hacke computeren via en Bluetooth forbindelse.

            Rent praktisk rækker forbindelsen kun få meter, ikke nær så langt som WiFi. En solid mur er nok til at blokere signalet – derfor skal en eventuel hacker være i samme rum som dig selv.

            Og hvis det endelig lykkes at hacke museforbindelsen, får den skumle person henne i sofaen ikke andet ud af det, end at han kan aflæse musens bevægelser. Det giver ham ikke adgang til filer i computeren, eller til at luske skadelige programmer ind uden din computer. I det konkrete eksempel med en mus er kommunikationen mellem mus og computer af en type, der ikke giver mulighed for at sende filer.

            Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.