USB stik ændres fra FAT32 til RAW filsystem i min bærbare

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 9 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
lau
Abonnent

Jeg har fyldt en masse filer på et SanDisk USB stik fra min stationære WIN7 64bits NTFS, idet jeg vil arbejde med dem på min bærbare Compaq Presario 1200 som kører med WIN 2000ME FAT32. Kun een gang har det fungeret. Sidenhen kommer der en meddelelse om at der skal sættes en disk i F-drevet. Når jeg ser i Enhedshåndtering findes den står der at enheden virker korrekt, men drevets egenskaber (højreklikker på det i stifinder) viser at filsystemet er RAW og at der O brugt plads og O ledig plads – det pudsige er dog at dette først ændres efter jeg har prøvet at åbne drevet.

Jeg har været på diverse fora. Tilsyneladende har andre været ude for noget tilsvarende, men jeg kan ikke se om nogen har fundet nogen løsning.

Jeg håber at du har kopier af filerne på drevet…:

Din USB-nøgle har sikkert været formatteret me exFAT, der ikke kan bruges i Windows 2000 – og noget er gået alvorligt galt, da du prøvede.

Løsning:
Formattér nøglen med FAT32 eller NTFS i stedet.

SanDisk skriver lidt om exFAT på deres nøgler her. Det er standard for nølger over 64 GB – hvor stor er din?


lau
Abonnent

    Jeg har prøvet såvel SanDisk på 8 og 16 GB som MEDION på 32 GB. Alle har FAT32 filsystemet. Jeg kan stadigvæk bruge dem på den stationære, der er hverken ændret eller slettet noget på dem, og egenskaberne viser igen FAT32.

     

     

     

    OK, så de fungerer på nogle computere, ikke på andre?

    Jeg foreslår at køre Windows’ værktøj til diskreparation på nøglerne, på den pc hvor de fungerer.

    Prøv også at skifte til NTFS på nøglen – det gør det dog eksra nødvendigt at bruge “Sikker fjernelse af hardware”, når du skal have dem ud igen.


    jdalken
    Abonnent

      Ingen af disse har givet svar på hvorfor det sker, nu er det lige sket igen. USB nøglen har altid været formateret til NTFS og jeg bruger altid Sikker fjernelse af enheden.

      Hilsen JD-Alken

      Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.