Vedligeholdelse af pc

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
mogenslj
Abonnent

Et generelt problem, som jeg fornemmer i min omgangskreds er, at deres computer er blevet langsom. Når jeg bliver spurgt om løsninger til dette, er noget af det første, jeg foreslår, at de kører en rensning af registry. Der er selvfølgelig flere løsninger, der bør bruges, og de fleste har da også installeret adskillige programmer til rensning og driver opdatering. Jeg synes endda, at jeg selv har så mange, at det er vanskeligt at huske, hvad der er bedst at bruge.

Jeg har derfor et stort ønske til redaktionen. Kan der ikke laves en samlet liste over programmer i diverse kategorier som sikkerhed, rengøring og opdatering m.m., med understregning af dem, som I anbefaler. Hvis man så vil følge den anbefaling kan vi slette alle de andre programmer, som ikke er nødvendige. Jeg ved godt, at der er programmer, der overlapper hinanden; men hvis I nu understregede at til f.eks. cleaning er et vist program bedst og til update er et andet bedst.

Jeg vil opgive dette som mit største julegaveønske for i år.

 

M.v.h. MogensL

 

Uha, det var et stort ønske…

Der findes faktisk mange gode programmer, og selvom de er forskellige, klares de grundlæggende opgaver udmærket af de fleste.

Jeg vil pege på tre væsentlige årsager til at Windows bliver langsommere:

1) For mange opstartsprogrammer. Brug fx Autoruns til at slå dem fra:
http://technet.microsoft.com/en-gb/sysinternals/bb963902.aspx

2) Større ramforbrug i Windows og andre programmer, fx browsere. Løsning: Køb mere ram.

3) Harddiske, der bliver fyldt op og fragmenteret. Man kan defragmentere harddisken, men den mest effektive løsning er at montere en SSD-disk.

Vi bringer løbende omtaler af forskellige optimeringsprogrammer, og har lige haft en stor artikel om hurtigere start af PC. En direkte sammenligning vil vi næppe bringe, for de forskellige programmer har forskellige fordele – nogle er nemmere at bruge, andre er grundigere – så en direkte rangordning vil ikke give den store mening. Kort fortalt er det en anbefaling i sig selv, at vi bringer en artikel om et program. 


mogenslj
Abonnent

    Pkt. 1: Jeg vil prøve din anvisning og melde tilbage. 

    Pkt. 2: Dette er jeg helt overbevist om er vigtigt.

    Pkt. 3: Defragmentering er også vigtig, ja; men jeg er uenig i din vurdering af programmer, når problemet er en langsom computer. Når dette er tilfældet ER det vigtigste da at få mere fart på, og så mener jeg, det kunne være fornuftigt at afinstallere programmer, som ikke er effektive nok. I tester så mange ting, så jeg er temmelig sikker på, at med jeres erfaring har I jeres favoritter til div. opgaver.

    Det er helt rigtigt at vi har godt med erfaring på feltet – og den erfaring siger, at forsinkelse og deaktivering af autostart programmer klart er den mest effektive måde at gøre computeren hurtigere. Der findes mange andre optimeringer, men mange af dem er overvurderede og marginale, for eksempel de ofte omtalte oprydninger i registreringsdatabasen.

    Jeg foreslår at du læser den store artikel i nr. 17 og bruger Startup Faster fra CD’en – eller Autoruns, der er mit personlige favoritprogram. Afinstallation af overflødige programmer er altid fint, men det er baggrundsprogrammerne, der virkelig gør en forskel i opstart og daglig brug.


    larsjensen
    Abonnent

      hvorfor skal man installere flere programmer, som skal forhindre opstart af andre? Hvorfor ikke bare gå ind i “systemkonfiguration”/”start” og der fjerne flueben?


      mogenslj
      Abonnent

        Ja, det er rigtigt! Man behøver ikke installere et program for at fjerne et andet; men det er ikke alle, der kan finde ud af alternativet.

        Jeg har nu installeret Windows 8 og er kommet frem til en god oplevelse. Jeg tror aldrig, min pc har været hurtigere. Det har dog krævet en del afinstallation og opdatering. Jeg har også fulgt anvisningerne i nr. 17 i forbindelse med “Startup Faster”. Bl.a. anbefales det at øge RAM-størrelsen til 4 GB. Jeg har 2 GB, så jeg har overvejet at købe nyt. Jeg har brugt “Belarc Advisor” til at fortælle mig, at jeg har en CPU, der hedder 2,00 gHz Intel Pentium Dual 64 bit ready. Motherboardet er et MSI MS7267, og iflg. CPU-Z har jeg 1 stk. DDR2 RAM modul, som hedder PC2-5300 (333 MHz) ser. nummer B708FDCD og er fra Kingston.

        Jeg har 1 ledigt slot, så hvad bør jeg gøre? Skal jeg evt. købe 1 stk. 4 Gb som supplement, eller skal jeg skifte det bestående ud med 2 stk. 4 Gb? Er der en grænse for, hvor mange MHz det må være på, og kan et DDR3 køre sammen med det nuværende?

        Du skal bruge DDR2, da DDR3-modulerne har et andet fysisk format og andre elektriske data. Der er ingen måde at få de to modultyper til at virke sammen.

        Og det begrænser udvalget – 4 GB DDR er sjældne, mens 2 GB moduler kan fås for under 300 kroner. Du kan også købe et 2 x 2 GB sæt for under 400, for eksempel dette:

        http://www.proshop.dk/RAM/Corsair-4GB-DDR2-800MHz-%282×2%29-2151379.html

        Det giver den lille fordel, at du skifter det gamle modul med et, der har højere frekvens, hvilket også hjælper på ydelsen. Uden at kende dit bundkort i detaljer vil jeg tro, at det gamle modul kan forhindre et nyt og hurtigere i at yde sit bedste. Håber, det var klart nok. Spørg, hvis noget mangler.

        Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.