Windows 7 fryser

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
mijo2010
Medlem

Hej.

Jeg har haft en computer som har kørt upåklageligt ind til jeg for nyligt opgraderede til Windows 7 64 bit Enterprise og et styke tid efter installerede et nyt grafikkort og en ny strømforsyning, men nu er min computer begyndt at fryse, hvorefter jeg må slukke på sluk knappen og genstarte.

I starten skete det primært, hvis jeg gik væk fra computeren i mere end 30 min, men nu sker det oftere – også når jeg bruger computeren. Jeg har opdateret Windows 7 og installeret den nye driver til Gafikkortet (NVIDIA Geforce GTX 550 Ti). Jeg har været ind i power management og slå alle strømbesparende funktioner fra. Jeg kan godt spille WOW i højopløsning, så grafikkortet fungere, men er der mon alligevel noget galt med kortet?

Kan nogen fortælle mig, hvordan jeg eventuelt kan finde frem til fejlen, uden at skulle købe nye hardwars delen en for en, for at se hvornår det holder op:

1) hvor skal jeg starte med at kigge efter årsagen til fejlen?

2) findes der et program jeg kan bruge til at hjælpe mig?

Mvh

Michael

Det kan være et problem med utilstrækkelig køling, f.eks. for lille blæser eller for lidt kølepasta mellem køler og CPU. Prøv at installere det gratis program SpeedFan og kig efter, om temperaturen ryger for højt op (70 grader eller mere):

http://www.almico.com/speedfan.php

De strømbesparende funktioner er nok ikke årsagen – og hvis problemet er køling, gør det blot ondt værre at slå dem fra. Lad SpeedFan afgøre, om det er tilfældet, så kan vi tage sagen derfra.


mijo2010
Medlem

    Tak for svaret.

    Jeg har prøvet at installere SpeedFan, men det ser ikke ud til at være problemet – problemet opstår også primært når jeg ikke bruger computeren, så da burde CPU’en ikke blive for varm.

    Mvh

    Michael

    OK, ved gensyn kan jeg godt se, at det var et skævt skud. Varme er et almindeligt problem, men mønsteret ved dit grafikkort er anderledes.

    Det ligner et hardware problem. Jeg ville kontakte sælgeren for evt. at bytte kortet.

    Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.