Windows 7 fuld stop

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 9 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
zuenonentu
Abonnent

Hej

Jeg har et problem med at min Windows 7 Home Premium 64x helt stopper med at virke. Jeg får ingen BSOD, billedet fryser bare, NumLock virker ikke (kan ikke slå til/fra), lyden bliver kraftigt forvrænget og kører i loop (de sidste 1-2 sekunder). Eneste måde at lukke den på er reset og power knappenerne på kabinettet der er forbundet til bundkortet. Jeg har prøvet at starte i fejlsikret tilstand og kørt hukommelsesdianogsticering og fået at vide fra Windows at den ikke kunne finde nogen fejl der. Jeg har været inden i Windows loggen og set at der er en kritisk fejl over at strømmen forsvandt og Windows derfor lukkede uventet… Denne fejl var dog da jeg trykkede på reset knappen.

Caputteren kommer ingen vegne når den først fryser 110% selvom den får timer at stå i. Bundkortet er ca 3 år gammelt, grafikkort ca 4 år, ingen opdateringer til Windows eller hardware (drivere fuldt opdaterede).

Fejlen begyndte at opstå efter jeg havde opdateret et spil til patch 4.20 fra 4.19, og har ikke oplevet en så kritisk ydre* fejl fra dette spil.

Jeg har også prøvet at oprette en support tråd på spilproducentens forum, dog er der som I kan se ikke meget svar: http://forums.euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=2020188 (jeg er brugeren Zuenonentu)

Jeg har prøvet Google hvor diverse lign. sager jeg har fundet står uløste hen

Mvh

Jannik

*: Fejl der påvirker andet end spillet

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Jeg skal lige være sikker på, at jeg er med: Opstår fejlen kun når spillet kører?


    zuenonentu
    Abonnent

      Hej Christian

      Fejlen kan opstå når som helst, uanset hvad jeg kører

      Mvh

      Jannik


      zuenonentu
      Abonnent

        Hej Christian

        Jeg har nu kørt Windows’ egen ‘fejlfinding’ på systemfilerne gennem kommando prompten (kommandoen sfc /scannow) og fået en besked af prompten tilbage jeg ikke er glad for. Beskeden lyder “Windows ressourcebeskyttelse fandt beskadigede filer, men det var ikke alle filer, der kunne repareres.”. cmd refererer også til en logfil i mappen “C:WindowsLogsCBS” som jeg har prøvet finde og åbne logfilen, dog får jeg hele tiden fejlen “Adgang nægtet” når jeg vil åbne den. Også når jeg vil kopiere den fra C drevet til D drevet. Hvad gør man i det tilfælde? Eller er en ren installation nødvendig?

        Mvh

        Jannik

        Christian Bugge
        Christian Bugge
        Registreret bruger

          Det er ikke sikkert, men i mange tilfælde kan det være tidsbesparende at starte forfra. Hvis det er årevis siden, du har geninstalleret Windows, er det måske en god ide.

          Når det er sagt, så synes jeg, du som det første skal prøve at kontrollere systemdisken for fejl: Åbn kommandoprompten som administrator og brug kommandoen chkdsk C: /F (forudsat dit system-drev er C:).

          Bekræft, genstart computeren og vent på at scanningsprocessen afsluttes under opstarten.


          zuenonentu
          Abonnent

            Skal jeg også gøre dette på en SSD? Har googlet det og forskellige forums siger både Ja og nej, så kan ikke helt finde ud af det. Check disc skanner jo sektorerne på en harddisk og filsystemet på disken. Så bare for at blive klar over det: Sker der noget ved at køre check disk på en ssd eller kan de godt tåle det (de kan jo ikke tåle defragmentering ved jeg)?

            Mvh

            Jannik


            zuenonentu
            Abonnent

              Hej Christian

              Nu har jeg kørt en chkdsk på Windows drevet. Resultatet så jeg ikke da jeg ikke var til stede i rummet, men jeg har kun haft lignende problemer når jeg har haft stresset min harddisk, så noget tyder på at fejlen er rettet på en sær måde.

              Mvh

              Jannik

              Christian Bugge
              Christian Bugge
              Registreret bruger

                Det er ganske rigtigt en dårlig ide at defragmentere en SSD, da det resulterer i unødvendige skrivninger. Her er en interessant artikel om SSD defragmentering i Windows 8: http://www.outsidethebox.ms/why-windows-8-defragments-your-ssd-and-how-you-can-avoid-this/

                Hvis chkdsk finder fejl, skriver den også til disken, hvis /f flaget er sat, men i modsætning til defragmentering, tjener det et formål: Chkdsk retter blandt andet logiske fejl i filsystemet, som kan give anledning til problemer.

                Alligevel er det ikke nogen god ide at køre chkdsk på en SSD, med mindre der er mistanke om fysiske eller logiske fejl på disken.

                Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.