Windows vil ikke starte

Løst
Dette emne indeholder 9 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
maryjern
Medlem

Jeg har et stort problem med min ældre komputer med windows XP.

Den vil ikke starte længere, den får lige begyndt men når den kommer til et vist punkt begynder den forfra.

Er der nogen der har en løsning på problemet hører jeg gerne fra jer. Det kan måske være strømforsyningen der er gået, men når jeg prøver at vælge at starte i fejl tilstand i stedet for i start windows normal, kan jeg ikke flytte musen op på linien og vælge så den fortsætter med at starte normal og så går det galt og den bliver ved at begynde forfra.

På forhånd tak for evt. hjælp

Uha, det er svært at svare på med så få oplysninger.

Først (og værst): Der er stor risiko for at det er en hardware fejl. Ikke alene er harddisken nu en del år gammel og dermed slidt, der er også andre komponenter i computeren, der kan svigte med alderen. Dog vil jeg ikke tro, det er strømforsyningen – var den gået, ville du aldrig komme så langt som til at få en mus på skærmen.

Viser der sig en blå skærm før genstart, kan den have oplysninger om, hvilken komponent, der udløser problemet.

Var det min computer, ville jeg starte med at afmontere harddisken og sætte den en anden computer, for derved at redde mine filer ud. Næste skridt er at undersøge harddisken for fejl. Hvis den viser fejl, er den slidt op og skal udskiftes. Alderen taget i betragtning gælder det nok hele computeren…


maryjern
Medlem

    Hej Henrik!

    Tak for dit hurtige svar. Før jeg kan bruge musen,  der viser hvad der står på skærmen, så du evt. kan se hvad der står, hvis det er til at læse. jeg har taget dem med min mobil men du kan måske tyde det. , jeg ved ikke om alle 3 billeder kommer med, jeg prøver

    Mvh Mary


    maryjern
    Medlem

      Det var kun det sidste billede der kom med, jeg sender lige første billede her


      maryjern
      Medlem

        Billede  med den blå ramme kommer når jeg klikker på F8, og gør jeg ikke det, kommer siden hvor jeg kan vælge om den skal starte i normal tilstand, og der kan jeg ikke komme op og vælge fejlsikret tilstand. Her er så billede nr. 2.

        Håber du har et bud.

        Mvh Mary


        maryjern
        Medlem

          Billede  med den blå ramme kommer når jeg klikker på F8, og gør jeg ikke det, kommer siden hvor jeg kan vælge om den skal starte i normal tilstand, og der kan jeg ikke komme op og vælge fejlsikret tilstand. Her er så billede nr. 2.

          Håber du har et bud.

          Mvh Mary

          Billederne er tydelige nok, mobiltelefonen er en udmærket metode til det.

          Desværre giver de ikke nogen nye oplysninger. Alle tre skærme er helt normale – BIOS, Windows opstart og fejlmelding når det ikke er lykkes at starte Windows.

          Viser der sig andre skærme undervejs? Jeg er specielt interesseret i en “Blue Screen of Death”, som den populært kaldes.

          Alderen taget i betragtning er en udslidt harddisk en sandsynlig årsag.


          maryjern
          Medlem

            hej igen!

            Nej der viser sig ikke en blå skærm, den kommer bare med de tre jeg har sendt og det er det der står Windows XP den slutter med og så starter den forfra. Men tror du en startdisk kan hjælpe på problemet eller at sætte CD-en med windows xp i igen???

            MVH Mary

            En geninstallation af Windows er et udmærket bud på en løsning.

            Men der er en stor risiko for at problemet er harddisken, og her kan geninstallation af Windows faktisk gøre ondt værre, fordi der skrives i stort omfang til en disk af tvivlsom kvalitet.

            Jeg ville angribe problemet fra en anden side, og koncentrere mig om at få dine dokumenter i sikkerhed, ved at afmontere harddisken og tilslutte den til en anden computer. Derefter ville jeg teste harddiskens sundhed, og kun hvis den siger “Alt i orden!” ville jeg geninstallere Windows på den.


            maryjern
            Medlem

              Hej Henrik!

              jeg vil følge dit råd og mange tak for dine svar. Du har sikkert ret i den er blevet for gammel, men vi bruger den heller ikke meget mere, jeg har fået nyt PC.

              Mvh Mary

              PS: jeg har så et andet problem med én af vore komputer. Kan du sige mig hvorfor stifinder tit finder på at lukke hvis vi vil se et billede derinde fra, og hvis vi ikke annulere windows lukker så lukker den ned? et mærkeligt fænomen.

              Forummet 'DIN PC' er lukket for nye emner og svar.