Eksport af emails

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 12 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Erik Berg Rasmussen
Medlem

Eksport af Outlook Express email (Windows XP) til Windows Live Mail (Windows 7/64 bit).

Til en af min ældre venner som jeg hjælper med IT, har jeg købt ny PC (HP Slimline stationær) med Windows 7 Home Premium. Installation af ny PC forløb som altid uden problemer.

Udfordring kom da jeg skulle eksportere Mails fra hans gamle XP pc med outlook express. Jeg valgte at eksportere hans mail med eksport funktionen i Outlook express. Det går fint frem til jeg indtaster, at jeg vil eksportere til Outlook (det er den ene af 2 muligheder. Den anden mulighed er til Microsoft Exchange. Når jeg her taster ok stopper hele eksportfunktionen, og jeg er tilbage i outlook express. Kan nogen sige mig hvad der går galt. Xp’en skulle ifølge min gamle vens udsagn være opdateret med alle XP opdateringer.

Eksporten af hans adressekartotek gik uden problemer, idet jeg eksporterede til en ‘;’ separeret fil. Denne indlæstes uden problemer i Windows Live Mail. En lille pudsighed var dog, at eksporten ikke kunne klare ‘ÆØÅæøå’. Det måtte min gamle ven så selv gå ind og rette.

Med venlig hilsen

Erik Berg Rasmussen

Tao
Tao
Supporter

    Hej Erik,

    1) I Outlook Express skal ud trykke på Funktioner, Indstillinger og derefter vælge fanen Vedligeholdelse. Tryk på Lagringsmappe.
    2) Kopier stien i dialogboksen ved at markere teksten og trykke på CTRL og C samtidigt.
    3) Åbn Windows Stifinder og kopier stien ind i adressefeltet øverst ved at trykke på CTRL og V samtidigt. Tryk på Enter.
    4) Vælg alle filerne og mapperne fra placeringen og gem dem på en ekstern harddisk eller usb-nøgle.

    Du kan nu bruge importeringsguiden på den nye pc til at importere filerne. Held og lykke med det!

    Det går fint med at trække data ud fra Outlook Express og danne DBX filer. Imidlertid vil WIndows Live Mail ikke kendes ved DBX filer i import funhktionen. På kan man downloade en testversion af konvertering af DBX til noget windows live mail kan læse, men her kan man kun konvertere en mail af gangen. Eller skal man købe en licens.

    MVH

    Erik Berg Rasmussen 

    Som sagt, det gik fint med at hente mails ud fra Outlook express til DBX format. Jeg fandt og downloade så fra nettet et program DBXTriever, som i prøveversion kun gælder i 3 dage og kun kan konvertere en DBX fil af gangen (Fuld version koster 30$). Programmet konverterer DBX filer til windows live mail format. Da det for min gamle ven drejede sig om ~40 mails, tog jeg og konverterede en DBX fil af gangen til en USB stick (det tog ca. 4 minutter). Fra USB sticken flyttede jeg så de ~40  konverterede mails til en mappe i Windows Live programmet.

    Hvorefter ‘mission completed’.

    Tak for hjælpen og en god service.

    Erik Berg Rasmussen

     

    Tao
    Tao
    Supporter

      Hej Erik,

      Dejligt du selv har løst den sidste del af problemet – håber din ven bliver glad for sin nye pc!

      Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.