Fordeling af mail

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 11 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
bjæs588308
Abonnent

Jeg har 5 mailadresser som alle hentes ned på den samme bærbar(1). Derudover har jeg en anden bærbar(2), som pt ikke er koblet op med emailadresser.

Begge bærbare kører W7, IE 9 og Windows Live Mail og er koblet op på den samme router og netforbindelse, både trådløs og LAN.

Nu vil jeg gerne have, at 1 af de 5 mailadresser både hentes ned på bærbar1 og bærbar2, altså på 2 forskellige bærbare. De 4 andre skal altså fortsat kun hentes ned på bærbar 1.

De 2 bærbare skal senere også sættes op i et internt netværk.

Kan nogen hjælpe mig med, hvordan det nemmest lader sig gøre at få fordelt mailadresserne, evt med henblik på et senere netværk, hvis det har nogen betydning. Er det evt ved hjælp af meddelelsesregler i Live Mail ?

Mvh

 

 

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Det er faktisk ganske enkelt og kan gøres uden de helt store og indviklede indstillinger.

    De 5 mailadresser er jo nødvendigvis forskellige og du kan bare oprette den mailadresse du også gerne vil have på bærbar2 på netop denne pc og så vil den hentes fint her, samtidigt med at den også hentes på bærbar1 – der er intet til hinder for at have den samme mailadresse på flere forskellige pc’er, HVIS MAN BARE HUSKER DENNE LILLE TING:

    I kontoindstillingerne er det ubetinget nødvendigt at der sat flueben ud for ‘gem en kopi af meddelserne på serveren’ – dette skal gøres på alle de pc’er som skal have oprettet den samme mailadresse for at alle skal kunne hente den. Hvis dette undlades vil det være ‘først til mølle’ forstået på den måde at en given mail kun kan ses på den pc der først åbner den og det er jo ikke helt meningen…

     


    bjæs588308
    Abonnent

      Tak for svaret

      Inden jeg går i gang, vil jeg lige spørge til denne mulighed, som en kammerat lige nævnte for mig. Den er jo lidt anderledes end den du beskriver, så bare lige for at være sikker…:)

      Den er godt nok beskrevet til Outlook Express, men indstillinger er jo også mulige i WLM

      http://yousee.dk/Hjaelp_og_Support/Bredbaand/Hjaelp_til_e-mail/Fordel_mails_til_forskellige_brugere.aspx

       

      Mvh

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Jeg har læst vedlagte link som beskriver brugen af regler i OE og det er jo også fint nok, men som jeg læser dit første indlæg vil min metode fungere helt ok og den er meget lettere at sætte op og fejlmulighederne er lig nul.

        Jeg bruger selv regler i min egen wlm, men jeg bruger dem til at sortere indkommen post til forskellige mapper således at al mail fra f.eks x@xxx havner i mappen ‘X’ osv hvilket bevirker at jeg lettere kan holde rede på hvilke mails der kommer fra hvem og til det er regler en stor hjælp, men for ‘bare’ at have samme mailkonto på flere maskiner ville jeg aldrig benytte regel-metoden men i stedet den metode jeg skitserede i forrige indlæg – det fungerer fint på de 2 pc’er der er i min husstand + på min smartphone hvor der tilsammen er 6 mailkonti hvoraf de 3 går igen på alle enheder uden at der går kludder i noget af den grund.

        Den eneste ulempe jeg overhovedet kan få øje på er at nye eller besvarede mails kun findes på den enhed der har lavet/besvaret mailen – altså at alle sendte mails tilhører og kun findes på den sendende enhed – for at komme dette til livs er man nødt til at vælge en netbaseret løsning.


        bjæs588308
        Abonnent

          Jeg bruger også selv regler til at sortere min post, men din alternative metode til løsning af mit spørgsmål virker helt klart som den nemmeste – så tak for det.

          Og det lille problem med at nyoprettede, sendte og besvarede mails kun optræder på den pågældende bærbar, er ikke noget problem.

          Mvh

          Mvh 

          Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.