G-mail æ,ø,å

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
BB
Medlem

G-mail vil pludselig ikke sende æ,ø,å, men sender ? i stedet for disse bogstaver.

Ingen problemer med at modtage bogstaverne.

Skift til UTF-8 tekstkodning hjælper ikke.

Anvender Windows 7.

Hvilken browser bruger du? Det lyder som et problem i browserindstillingerne mere end i GMail selv. UTF-8 er et udmærket valg i alle tilfælde.

Prøv først i en anden browser, fx Firefox eller Chrome.


BB
Medlem

    Jeg bruger Explorer8, andre browsere er desværre ikke en mulighed lige nu.

    Jeg ved, der er en løsning, men …?

    Gå ind under Gmail-funktionen Er meddelsesteksten forvansket? (se vedlagte skærmskud). Det vil vise teksten i dens oprindelige form, og give et link til en artikel, der kort forklarer problemets natur, og hvordan man ændrer tekstindstilling i en browser. Du kan også komme til artiklen ved at klikke her:

    http://mail.google.com/support/bin/answer.py?ctx=gmail&answer=22840&hl=da

    Jeg tror, problemet ligger i browserens indstillinger, fordi problemet er generelt.


    BB
    Medlem

      Hej Henrik

      Tak for din deltagelse. Det ser ud til at Google har anerkendt det som et problem, som de ikke umidelbart har en løsning på.

      Jeg har prøvet at indsille afsenderens G-mail til RTF-8 og ligeledes indstille modtagerens Outlook express til både at sende og modtage i RTF-8. Det virkede fint bortset fra hidtil modtagne mails blev forvanskede.

      En besynderlighed er imidlertid, at i Outlook-express når den kører normalt windows tegnsæt eller europæisk ,- i emne linien i mailoversigten viser korrekt æøå, men i emne linien på selve mailen forvansker æøå

      NB. Jeg modtog en mail fra Komputerforum, der var stærkt forvrænget, idet der i stedet for æøå var indsat andre tegn/symboler, ikke bare ???

      Med venlig hilsen

      Bjarne Braatting

      “UTF-8” er den helt præcise betegnelse.

      Jeg vil også foreslå at prøve Unicode.


      BB
      Medlem

        Har selv løst problemet. 🙂

        Årsagen viste sig at være at Google åbnede i HTML i stedet Standard. HTML kan tilsyneladende ikke køre UTF-8, men kun ANSI_X3.4-1968 eller US-ascii

        Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.