Kopi af e-mails på harddisk

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Leif Jonasson Leif Jonasson 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
Raven
Medlem

Hej  Komputer for alle, ”Spørg os”

 

Jeg har en bærbar computer med Vista Home. Til dette er der knyttet Windows mail som vi bruger som vores standard mailprogram.

 

Vi har haft et par sager som har medført en lang række mails og en del af dem med vedhæftede filer.

 

Det fylder jo alt sammen og alle unødige mails bliver selvfølgelig også slettet, men langsomt bliver mailboksen jo så fuld.

 

Min ide var så at flytte en del af de mails over i en mappe på min harddisk eller en ekstern harddisk som jeg også er i besiddelse af. 

 

Det giver lidt problemer synes jeg.

 

Jeg har oprettet en tom mappe på min harddisk til opbevaring af filerne.

 

Herefter åbner jeg min Windows mail hvor jeg har placeret alle de mails i en mappe (jeg kalder den f.eks: kopi af mails fra 2009) som ligger på samme sti som: indbakke, udbakke sendt post mfl.

 

Så trykker jeg på : Filer – eksporter-meddelser

 

Herefter kommer en dialogboks frem hvor der står: Vælg det format, du vil eksportere e-mails til.

 

Her vælger jeg så Microsoft Windows Mail, og trykker ”næste”

 

Herefter kommer der så en ny dialogboks frem hvor der står:

 

Vælg den mappe hvor de eksporterede meddelelser skal placeres.

 

Ved tryk på ”gennemse” findes den mappe som er oprettet til formålet.

 

En ny dialogboks fremkommer og jeg markerer den mappe jeg vil eksportere (altså: kopi af mails fra 2009) og trykker næste.

 

Jeg får så en bekræftende dialogboks:

 

Eksporten blev udført, dine meddelelser blev eksporteret i Windows mail format, og jeg trykker til sidst: Udført. Juhu og alle er glade!!

 

Herefter går jeg så ind i den mappe på harddisken hvor de kopierede mails nu ligger, og de ligger der også, men, og det er her problemet opstår. I stedet for afsenders navn og navn på emnet på hver enkelt mail, så er det nu erstattet af en talkode som f.eks.: 2FBD548D-00000001. Hver mail er nu blevet omdøbt til en individuel talkode.

 

Det vil sige at har man f.eks. kopieret 100 mails over, så er der nu 100 forskellige talkoder.

 

Fører man musen indover talkoden fremkommer afsenders navn og emne, og det er jo det man gerne vil have, hvordan får man det?

 

Hvis man nu skulle finde en mail eller 2 ud af de 100 så er det jo nemmere at se det på navn eller emne frem for at man skal åbne alle 100 mails for at finde ud af hvad det er for 2 man skal bruge.

 

For det er nemlig sådan at hvis man dobbeltklikker på en mail med en talkode så åbnes mailen helt normalt og alt kan ses som var det i Windows mail den blev åbnet.

 

Hvad skal man gøre for at få det navn og emne frem?, eller er der andre måder at flytte og gemme sine mails på i Windows mail?

Leif Jonasson
Leif Jonasson
Supporter

    Eksportfunktionen er egentlig mest tænkt som værktøj, hvis man fx vil flytte fra et mailprogram til et andet.

    Hvad du i stedet bør gøre er at gemme dine mail ved at markere dem (enkeltvis) på listen i indbakken og vælge Filer > Gem som og så gemme dem ned i en mappe efter eget valg.

     

    vh

    Leif Jonasson 


    Raven
    Medlem

      Hej Leif

      Tak for dit svar der er nok ingen anden udvej selv om det vil tage noget tid. Den mulighed jeg havde beskrevet var jo temmelig hurtig men der manglede lige det sidste.

      mvh Raven

       

      Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.