Outlook encoding

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
winuser
Medlem

Hej,

Jeg har Outlook 2007 på engelsk.

I forbindelse med fx tilmeldingen her modtager jeg en email fra jer i “Plain Text”. I den mangler æ, ø og å. De er erstattet af mellemrum.

Under “Encoding” vises der UTF-8 (Unicode). Ved at ændre det til UTF-7 ændres mellemrummene til sære koder. Ved derefter at ændre det tilbage til UTK-8 kommer æ, ø og å frem.

Hvorfor gjorde de ikke det ved modtagelsen, når “Encoding” allerede dér var UTF-8?

Hvad gør man for at undgå dette frem og tilbage skift?

Hvis mailen videresendes erstattes mellemrummene af en sort rhombe med et hvidt spørgsmålstegn i. Det jeg derefter skriver, viser æ, ø og å. Rhomberne kommer dog ikke, hvis ovennævnte skift er foretaget forinden!

 

Med venlig hilsen

Torben Jørgensen

Kodning af danske bogstaver i e-mail nærmer sig sort magi, men den slags burde vores webafdeling have styr på. Jeg har bedt dem undersøge sagen.


Allan Gabe
Medlem

    Kære Torben Jørgensen

    Tak for din grundige undersøgelse af de emails vi sender ud til nye brugere i forummet. Vi har tidligere opdaget enkelte fejl, men programørerne har ikke kunne lokalisere fejlen endnu. Jeg har tilføjet dine oplysninger, det skal nok hjælpe dem på rette vej. Jeg håber de kan få rettet fejlen, næste gang de skal se på udsendelsessystemet.

     


    winuser
    Medlem

      Hej,

      Jeg må da lige tilføje, at problemet ikke kun optræder i emails fra jer. Det optræder fra mange forskellige afsendere. Jeg ved ikke, hvilket mail-program, som de benytter.

       

      Mvh Torben Jørgensen


      Allan Gabe
      Medlem

        Tak Torben, jeg underretter teknikerne.


        winuser
        Medlem

          Igen lidt mere erkendelse.

          I har sendt noget i PLAIN text. Her er alle æ. ø og å erstattet af rhomben med “?”.

          Hvis det er sendt i HTML modtager jeg æ, ø og å, men ikke, hvis det er sendt i PLAIN Text. PLAIN Text burde være det mest simple, som skulle gå uhindret igennem. Sådan ser det ud.

          Der er kommet svar p dit sprgsml

          I Subject er æ, ø og å altid med!

          Det gør det så ikke i teksten, men hvorfor?

           

          MVH Torben Jørgensen


          Allan Gabe
          Medlem

            Kære Torben
            Beklager at der er gået så lang tid, før du fik svar igen.

            Vores teknikere melder, at der ganske rigtigt kan være problemer med ældre maillprogrammer og de systembeskeder som udsendes fra vores system. Der findes en såkaldt Mime-opdatering til udsendelsessystemet, som de håber kan afhjælpe problemet. Jeg kan ikke sige præcis, hvor lang tid der vil gå, men de arbejder på problemet.

             

            Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.