Overførsel anden comp WLM/Gmail

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år siden.
Oprettet af
jytte franck
Abonnent

Jeg skal have overflyttet mine mails fra Windows Live Mail (Windows XP) til min nye computer, der har Windows 7.

Jeg vil gerne have fuldstændig identiske mapper, som jeg har nu i WLM.

Jeg har en Gmail konto, og kan der se, at mapperne (WLM og G-mailen) ikke er identiske. Jeg er nu bange for, at når jeg overfører mine mails bliver det G-mail mapperne og den måde mine mails er i G-mailen, der bliver overført til den nye computer og ikke mine mapper og mails fra WLM (det gik nemlig galt sidste gang, jeg forsøgte mig. Da fik jeg vist indlæst alle mine mails igen i indbakken, uanset hvilken mappe de egentlig var organiseret i). Det vil jeg gerne undgå denne gang.

Er der nogen, der kan hjælpe mig?

Hilsen

Jytte Franck

Jeg har tidligere ifm rep af den nye computer overført, og der fi

Den nemmeste måde at løse opgaven er at sikkerhedskopiere Windows Live Mail fra den ene computer og derefter installere på den anden, f.eks. med den gratis (fuldt fungerende) prøveudgave af dette program:

http://www.staticbackup.com/windows-live-mail-backup

Da jeg fandt frem til det, havde jeg allerede skrevet et svar til den anden fremgangsmåde, nemlig at gå til biddet og tilpasse GMail-kontoen til dit behov, så problemet aldrig opstår igen, og du kan bruge GMail fra andre computere og have de samme mapper. Det svar lader jeg stå nedenfor:

Som du ganske fornuftigt forventer, bliver det umiddelbart GMail-mapperne, der viser sig på din nye computer. Men det er ikke så slemt, som det lyder, for det kan tilpasses.

For at gøre det skal du bruge IMAP (ikke det ældre POP3) til at kommunikere mellem WLM og GMail. Det lader dig nemlig ikke bare se folderne i GMail, du kan også oprette nye foldere, der vil fungere begge steder. 

Først skal IMAP være slået til i GMail:

http://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=en&answer=77695

Derefter skal Windows Live Mail sættes op til at hente posten fra GMail via IMAP. Det går nogenlunde af sig selv, når du indtaster en GMail adresse i WLM, men for en sikkerheds skyld er her en lang vejledning:

http://www.freeemailtutorials.com/windowsLiveMail/setupEmailAccounts/index.htm

WLM vil først bruge nogen minutter til at hente postoversigten. Derefter kan du oprette nye mapper og filtre efter behov.


jytte franck
Abonnent

    Hej.

    Jeg vil rigtig gerne benytte din løsning nr 2, så jeg én gang for alle har løst problemet, som du selv skriver.

    Men på min Gmail konto står

    IMAP-adgang:
    (få adgang til Gmail fra andre klienter med IMAP)
    Flere oplysningerStatus: IMAP er aktiveretAktiver IMAP
    Deaktiver IMAP

    Så det er vel godt nok?

    Når jeg så går ind under Konti på Windows Live Mail, står der at serveren til indgående post er en POP3 server og det kan jeg ikke ændre. Hvor gør jeg så det henne, for det skal jo være en IMAP server iflg. konfigurationsvejledningen?

    Håber du kan hjælpe mig videre  🙂

    Hilsen Jytte

    GMail lader dig forbinde både med POP3 (gammeldags) og IMAP (moderne). 

    Du skal blot vælge IMAP under opsætningen på den nye computer, så skulle resten falde på plads af sig selv.

    Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.