Windows Mail

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 11 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
kurt nielsen-597dc185f6
Registreret bruger

Da jeg fik min seneste computer med Vista begyndte jeg at bruge det medfølgende e-mail program ‘Windows Mail’. Jeg har indtrykket af, at jeg er den eneste person i verden der bruger det program, så jeg ved ikke om der er nogen der ved noget om det eller har erfaring med det, men jeg håber at en venlig sjæl kan hjælpe mig med følgende:

En dag for et par måneder eller tre siden sad jeg og arbejdede ved computeren som så ofte før. På et tidspunkt skulle jeg bruge en oplysning fra en mail jeg havde liggende i en mappe i Windows Mail, som jeg derfor åbnede. Men åbningsprocessen gik i kludder og da programmet endelig kom på skærmen, var der ikke skyggen af e-mails i den, hvilket bragte mig på randen af panik. Efter at have subdet mig gav jeg mig til – mere eller mindre på må og få – at ‘grave’ i nogle mapper i stifinder og fandt frem til hvad der åbenbart var en sikkerhedskopi af netop mine mails.

Mens jeg sad og kiggede efter og også åbnede nogen af dem kom der pludselig en meddelelse op om at det var muligt at genskabe mine mails og om jeg ønskede det. Det svarede jeg naturligvis ja til, og en – temmelig langsommelig – proces gik i gang som endte op med at jeg havde fået genskabt hele mit – omfattende – mailarkiv og roen  faldt langsomt over mig.

Der blev – automatisk – oprettet en mappe med navnet ‘Gendannede meddelelser’ og den eneste skavank ved systemet efter at jeg havde fået genoprettet det så det var som i gamle dage (bortset fra nogle fejl i mappenavnene) er at hver gang jeg nu åbner Windows Mail så genskabes der nogle mapper som bliver lagt i mappen *Gendannede meddelelser’. De således gendannede mapper har genkendelige navne fra mit i forvejen eksisterende arkiv, men de er i øvrigt tomme.

Da jeg – og min hustru – nemt åbner mailprogrammet 10 – 20 gange om dagen og der hvergang bliver lavet en mappe med gendannede meddelelser gør jeg hvad  jeg kan for at følge med til at få dem slettet, da de jo ellers kun fylder op og ingen praktisk værdi har.

Hvordan kan jeg få den evindelit gentagne proces til at stoppe?

Jeg har flere gange forsøgt at slette mappen ‘ Gendannede meddelelser’, for på den måde evt. at komme det til livs, men den mappe kan åbenbart ikke slettes, så indtil videre har jeg ‘levet’ med det.

Men så i dag, da jeg klagede min nød til min søn foreslog han at jeg skiftede mailprogram og han tilbød endog at hjælpe med installationen og opsætningen, men inden vi nåede dertil skulle vi lige sikre os at jeg havde de nødvendige passwords og andet. Dem var jeg sikker på jeg havde i min arkiverede mailkorrespondence med mine udbydere, men ak og ve!

Det viser sig at der i en del af mapperne ligger en masse mails, med de originale afsendere og datoer osv. men selve mailens indhold er erstattet af præcis den samme tekst i alle mails i mappen. Det var noget af en bet at opdage det. Det skal siges at i de mapper jeg hyppigst bruger har jeg ikke konstateret det samme problem.

Så hvad i himlens navn er det dog der sker? og hvordan kan jeg få det stoppet?

Det er mildt sagt ret generende. Og – for at føje spot til skade: i går sad jeg med en ny mail med vedhæftede filer som skulle arkiveres til senere brug. Da jeg havde fået det gjort og ville arkivere mailen stod der – i stedet for den oprindelige tekst fra afsenderen – fælgende meddelse

Meddelelsen kan ikke findes

Indholdet af denne meddelelse kan ikke findes.

 

Windows Mail

Samtidig er de vedhæfted filer ikke tilgængelige. Så gudskelov at jeg  havde fået dem trygt og godt arkiveret.

Men – whole early: Hvad fanden er det for noget crab?

Hjælp!!!!

Pleeeeeze

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Hej Kurt

    Som du selv udtrykker i én af de første linjer i dette desperate indlæg, så er du såmænd nok den eneste tlibageværende bruger af windows mail i levende live :-))

    Nej, selvfølgleig er du ikke det, men det er en kendsgerning at wm var et eklatant fejlskud far Microsofts side og jeg vil stærkt anbefale at du erstatter det med efterfølgeren, Windows Live Mail, som er meget velfungerende, helt gratis og en værdig pendant til ’storebroderen’ Outlook.

    WLM ligger klar på den nyeste K-CD og installeres nemt og hurtigt. Ifm installationen overføres mails og andre indstillinger automatisk til wlm, så du behøver ikke være nervøs for at miste en hel masse.

    Læs evt først artiklen i nyeste nr. af KFA hvor dette program testes op mod flere andre mailprogrammer.

    jan larsen
    jan larsen
    Supporter

      Ups…. jeg har lige en tilføjelse og en rettelse – wlm findes IKKE på K-CD’en, men kan downloades her:

      http://www.microsoft.com/da-dk/download/details.aspx?id=29224

      Undskyld – det var en fejl fra min side…


      kurt nielsen-597dc185f6
      Registreret bruger

        Tak for svaret.

        Men inden jeg evt. gør som du siger og evt. for god ordens skyld: De mails, der har fået samme tekst, bliver de så også gendannet med deres oprindelige tekst – tror du? Eller hvad sker der mon med dem?

        Jeg har været inde og se på et svar du vistnok har givet på et tilsvarende problem tidligere. Der er mit problem ‘blot’ at for enden af den sti du beskriver, der ligger ikke disse MSMessenger mapper som du anbefaler at man sletter, men derimod nogle andre, som ikke umiddelbart ser ud til at matche MSMessenger-mapper, så jeg er lidt utryg ved at begynde at ‘fifle’ med dem.

        Vh / Kurt

        jan larsen
        jan larsen
        Supporter

          Når (hvis) du henter wlm vil den ikke erstatte wm som sådan – wlm installeres som et selvstændigt program der sagtens kan køre sideløbende med wm, eller outlook eller thunderbird for den sags skyld – man kan fint have flere mailprogrammer kørende samtidig hvis man ellers kan holde styr hvilke man bruger hvornår.

          Når du så måske finder ud af at wlm fungerer fint og alt synes i orden kan du rask væk slette wm.

          Som udgangspunkt vil alle indkomne mails komme i samtilige de mailprogrammer man har installeret – det er kun de sendte og slettede mails der ‘bliver’ i det program man har brugt til denne handling.

          Således er der intet til hinder for at du downloader og installerer wlm for at se om fejlen ikke opstår i dette program – det er helt omkostningsfrit fordi wm stadig består med alle de mails og indstillinger der ligger heri og hvis det ikke fungerer efter hensigten kan det bare slettes igen.

          Wlm vil importere mails og indstillinger fra wm, men intet bliver slettet ved denne operation og det eneste minus kan være at du bliver nødt til at rydde op i tidligere slettede mails og så oprette evt. sorteringsmapper du måtte have oprettet i wm – ved importen kommer hele dynen til at ligge i indboksen, så der forestår lige en nyorganisering efterfølgende…

          De mails der har fået samme tekst som alle andre mails i mappen kan jeg ikke lige greje, men måske retter det sig ved brug af wlm.


          kurt nielsen-597dc185f6
          Registreret bruger

            Tak for svarene.

            Her er hvad der er sket:

            Jeg fulgte en procedure som jeg læste i en anden tråd. Det medførte at samtlige mails forsvandt. Der var dog i Windows Mail en backup af de seneste mails i indbakken samt nogle få slettede og sendte mails.

            Så installerede jeg Thunderbird og gik i gang med at lede efter de mails som jeg formodede måtte være et eller andet sted på harddisken eftersom de jo ikke var blevet slettet, men bare var forsvundet (ikke kunne vises af/i Windows Mail). Det lykkedes at finde både dem og min gamle mappestruktur og begge dele overførte jeg til Thunderbird. Mappestrukturen først, hvorefter jeg kunne importere mailsene direkte til de relevante mapper.

            Det viste sig så, at de mails der havde fået erstattet deres indhold med den samme tekst i Thunderbird fik den oprindelige tekst tilbage.

            Tilbage er kun raseriet over det møgelendige mailsprogram og det bondefangeri det repræsenterer. Jeg har mest lyst til helt at slette programmet fra min computer, men af frygt for at det skal få hele Windows Vista til at bryde sammen, får det jo nok lov til at overleve, indtil jeg får et nyt styresystem. Men vorherrebevares for et firma Microsoft dog er!!!

            Vh / Kurt

            Forummet 'E-MAIL' er lukket for nye emner og svar.