Manual til Bulk Crap Uninstaller?

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
[email protected]
Registreret bruger

Hej igen er der en vejledning til Buk crap uninstaller

jeg kan ikke finde den på dansk

se vedhæft fil

Vedhæftede filer:
HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Manualen til Bulk Crap Uninstaller er desværre ikke oversat til dansk. Men jeg har kørt den en tur gennem Google Translate, og vedhæfter resultatet nedenunder. Nogle udtryk er sært oversat, sådan er det med maskinoversættelser.

    Her er linket, så du kan se skærmskuddene til manualen:

    https://htmlpreview.github.io/?https://github.com/Klocman/Bulk-Crap-Uninstaller/blob/master/doc/BCU_manual.html

    PS Jeg delte lige dit spørgsmål ud til en ny tråd. Det gør det nemmere at finde rundt i.

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      1. Introduktion

      Bulk Crap Uninstaller (eller BCUninstaller) er et gratis (som i tale) program afinstallationsprogram. Det udmærker sig ved at fjerne store mængder applikationer med minimal brugerinput. Det kan rydde rester, opdage forældreløse applikationer, køre afinstallationsprogrammer i henhold til forhåndslister og meget mere!

      BCU er fuldt kompatibel med Windows Store Apps, Steam, Windows Features og har særlig support til mange afinstallationssystemer (NSIS, InnoSetup, Msiexec og mange andre). Tjek nedenfor for en komplet liste over funktioner.

      Bulk Crap Uninstaller er licenseret under Apache 2.0 open source-licens og kan bruges i både private og kommercielle indstillinger gratis og uden forpligtelser, så længe ingen licensbetingelser er brudt.

      Officielt websted og en kontaktformular kan findes på https://www.bcuninstaller.com/

      Hent den nyeste version eller se koden på https://github.com/Klocman/Bulk-Crap-Uninstaller
      1.1 Systemkrav

      • OS: Windows Vista eller nyere anbefales. BCU vil også arbejde på XP og 2003 med reduceret funktionalitet og muligvis nogle fejl. Både 32bit og 64bit versioner understøttes.

      • .NET: Anbefalet .NET 4.0 eller nyere, kan kun køre .NET 3.5 med reduceret funktionalitet.

      • RAM: Cirka 300 MB eller mere gratis RAM.

      • CPU: betyder ikke noget.

      • Ledig plads: 50 MB eller mere.

      • HDD: Alt fungerer, men langsommere drev gør scannetiderne forholdsmæssigt længere.

      BCUninstaller har brug for administratorrettigheder for at starte og fungere. De er nødvendige for at få adgang til nogle systemfunktioner under applikationsscanning, for at afinstallere applikationer og for at slette rester. Nogle andre funktioner har muligvis også brug for forhøjede tilladelser for at fungere, det er derfor ikke muligt at køre BCU med standardbruger tilladelser.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        2 Hovedvindue

        2.1 Liste over applikationer

        En liste over applikationer, som BCU formåede at finde i dit system, udgør det meste af hovedvinduet. Listen kan sorteres efter kolonnerne og filtreres ved hjælp af indstillinger til venstre.
        2.1.1 Fremhæv farver

        Som standard har mange elementer på listen farvede baggrunde i henhold til deres egenskaber. Deres betydninger kan findes i farvelegenden i nederste højre hjørne. Hvis listen ikke er synlig, kan den aktiveres fra “Vis” -menuen.

        Elementer med hvid baggrund har ingen specielle egenskaber.
        2.1.2 Certifikater og verifikation

        BCU kan læse og verificere certifikater for afinstallationsprogrammer. Deres detaljer kan ses i egenskabsvinduet. Denne funktion er ikke beregnet til at indikere gode eller dårlige applikationer, brug den kun som et tip.

        Bekræftet certifikat betyder, at den eksekverbare garanti ikke er blevet ændret på nogen måde, siden den forlader sin udgiver.

        Følgende kan forårsage, at et certifikat mislykkes bekræftelse:

        • Det var umuligt at verificere certifikatet på grund af ugyldige rodcertifikater eller ingen internetforbindelse.

        • På et tidspunkt er eksekverbare filer blevet ændret på en eller anden måde. Dette er normalt for Windows Installer (MSI / MsiExec) afinstallationsprogrammer – de ændres af systemet for at spare diskplads.

        • Certifikatet er selvsigneret og er derfor umuligt at verificere.

        • Den underskrevne fil er blevet ændret / beskadiget under dens rejse gennem intertubes.

        2.1.3 Brugerbedømmelse

        De fleste applikationer kan bedømmes af brugere af BCU. Bedømmelserne synkroniseres automatisk med statistikserveren. Ratificeringen kan være mellem 0 og 4 stjerner, farven på stjernerne svarer til deres antal.

        Hvis stjernerne er sorte, betyder det, at de repræsenterer din egen stemme i stedet for brugergennemsnittet. Du kan holde musen hen over stjernerne for at se den gennemsnitlige bedømmelse.
        2.2 Venstre sidepanel

        Indstillinger Sidepanel indeholder for det meste filtreringsindstillinger for applikationslisten. Det kan skjules fra “Vis” -menuen.

        Søgefelt er det samme som en tilstand, der bruges i avanceret filtrering, se 6.3 betingelser for mere information.

        Hvis Avanceret filtrering er aktiveret, skjules sidebjælken automatisk.
        2.3 Treemap

        I bunden af ​​applikationen, lige over statuslinjen, skal du se en masse farvede fliser. Dette er et trekort – en visuel repræsentation af alle de applikationer, der i øjeblikket er synlige på listen.

        Størrelsen på kvadratet er baseret på applikationens estimerede størrelse. Hvis en applikation ikke har en anslået størrelse, vises den ikke. Fliserne skaleres ved hjælp af en ikke-lineær algoritme – størrelsesforskelle vises mindre end de virkelig er.

        Du kan holde musepekeren over trekortet, og applikationen, der i øjeblikket er under markøren, vises nedenfor. Du kan klikke og højreklikke på en af ​​fliserne for at åbne kontekstmenuen og venstreklikke for at vælge programmerne. Det fungerer på samme måde som hovedlisten. Valgte fliser ændrer farve til markeringsfarve.
        2.4 Funktioner
        2.4.1 Afinstaller / afinstaller stille

        Begynder afinstallation af valgte applikationer. Stille afinstallation betyder, at du ikke behøver at klikke på noget – processen er automatisk. Hvis det er umuligt at roligt afinstallere nogle elementer, vises en dialogboks med mulighed for at fjerne de “højt” afinstallationsprogrammer fra markeringen.
        2.4.2 Afinstaller ved hjælp af MsiExec / Windows Installer

        Hvis applikationen har en produktkode / GUID knyttet til den, kan du prøve at bruge MsiExec til at afinstallere den. Det er ikke garanteret at arbejde på alle applikationer.
        2.4.3 Afinstaller manuelt

        Springer over afinstallationsprogrammet (hvis det er tilgængeligt) og giver i stedet en liste over filer og registernøgler, som du kan vælge at slette manuelt.

        Det anbefales ikke at bruge denne metode, medmindre det er umuligt at afinstallere applikationen på nogen anden måde.
        2.4.4 Ryd mapper “Program Files” op

        Søg i alle mapper, der er defineret som standardinstallationsplaceringer (normalt kun mapperne Programfiler) efter rester. Dette inkluderer tomme mapper og delvist afinstallerede applikationer. Du får et valg af emner, der skal fjernes.
        2.4.5 Find efter vindue

        Åbner et lille værktøjsvindue. Træk og slip krydset over et vindue, du vil scanne. BCU vil forsøge at finde det program, der ejer det specificerede vindue og vise det på listen.
        2.4.6 Afinstaller Windows-funktioner

        Scan systemet til installerede Windows-funktioner, og tilføj dem til programlisten. De behandles som normale applikationer efter dette punkt og kan afinstalleres i bulk. Scanningen kan tage et stykke tid.

        HenrikClausen
        HenrikClausen
        Komputer for alle

          3 Egenskaber til anvendelse

          Nogle egenskaber vises som baggrundsfarver, se 2.1.1 Fremhæv farver for at få flere oplysninger.

          Yderligere oplysninger, der ikke vises på listen, er tilgængelige i egenskabsvinduet.
          3.1 Manglende afinstallationsprogram

          Programmet er registreret i systemregistret, men dets afinstallationsprogram er enten ødelagt eller mangler. Det skal fjernes manuelt.
          3.2 Uregistreret ansøgning

          Programmet er ikke registreret i systemregistret, men er til stede på drevet. Hvis applikationen stadig har en fungerende afinstallationsprogram, kan BCU ofte klare at finde det og lade dig køre det. Hvis afinstallationsprogrammet ikke findes, genererer BCU automatisk en simpel afinstallationsprogram.
          3.3 Beskyttet

          Programmet er markeret som beskyttet i systemregistret. Dette bruges ofte til at indikere, at det er en del af en anden pakke eller kræves af andre applikationer.
          3.4 Gem app

          De nye Windows 10-applikationer kaldes alle Store Apps, selvom de ikke kommer fra Windows Store. De kræver normalt en helt anden metode til fjernelse, men BCU præsenterer dem som normale applikationer.
          3.5 Systemkomponent

          Applikationen er markeret til at være vigtig på en eller anden måde for dit system. Drivere og dele af større softwarepakker markeres ofte som systemkomponenter for at skjule dem for brugeren. De kræves faktisk ikke af operativsystemet.
          3.6 Opdatering

          Betyder, at emnet er en opdatering til et andet program eller OS. Afinstallation af det aktuelle program fjerner normalt alle relaterede opdateringer automatisk.

          4 Indstillinger

          Indstillinger anvendes automatisk og gemmes ved programafslutningen. Det er muligt at nulstille indstillingerne til deres standardindstillinger ved hjælp af menuindstillingen “Hjælp \ Nulstil indstillinger” eller ved at fjerne filen “BCUninstaller.settings” i BCUs bibliotek.
          4.1 Afinstallation

          • Forhindre nedlukning / genstart vil forsøge at forhindre afinstallationsprogrammer i at genstarte systemet.

          • Intelligent afinstallationssortering sorterer applikationer under bulkinstallation for at fremskynde processen. Det vil placere højt afinstallerede først, så du kan forlade computeren tidligere.

          • Deaktiver beskyttelse stopper med at blokere beskyttede applikationer fra at blive afinstalleret.

          • Aktivering af simulering af afinstallation vil forhindre BCU i at afinstallere eller fjerne noget fra dit system.

          4.1.1 Samtidig afinstallation

          Samtidig afinstallation er en eksperimentel funktion, der planlægger flere afinstallationsprogrammer, der skal køres på samme tid. Det vil gøre sit bedste for at forhindre kollisioner, og nogle gange er denne funktionalitet helt utilgængelig.

          Det anbefales ikke at køre mere end 2 afinstallationsprogrammer på samme tid, medmindre du bruger en hurtig SSD.

          Du kan tvinge afinstallationsprogrammer manuelt til at køre samtidigt fra det store afinstallationsvindue. Dette testes stadig for kollisioner, men kontrollen kan deaktiveres (anbefales ikke).

          5 Avanceret kopi til udklipsholder

          Mønsteret er en sammensat formatstreng. Det behandles automatisk, når det skrives.

          For at aktivere brug af undgåede tegn (\ r, \ t, \ n osv.) Skal du aktivere afkrydsningsfeltet “Unescape”. Det konverterer eventuelle undsluppede tegn til deres uudskårne form.

          For at indsætte en ny linje skal du tilføje “\ r \ n” (standard ny linje på Windows) til mønsteret og aktivere “Unescape”. Du skal se den nye linje vises i boksen Resultater.

          Kombinationsfeltet indeholder alle tilgængelige variabler, der kan føjes til mønsteret. Valg af en af ​​variablerne indsætter den automatisk på markørpositionen.

          6 Avancerede lister over filtrering / afinstallation

          6.1 Aktivering af avanceret filtrering

          Avanceret filtrering kan aktiveres ved at klikke på “Avanceret knap” på sidebjælken eller ved at åbne en eksisterende afinstallationsliste fra “Fil” -menuen.

          Hvis der er indlæst en afinstallationsliste, vises dens sti i programmets titellinje.

          Når avanceret filtrering er aktiveret, ignoreres alle grundlæggende filtreringsindstillinger.
          6.2 Filtre

          Filtre vises i “Filterliste”. Hvert filter kan indeholde flere betingelser.

          Det er muligt at tilføje filtre fra en eksisterende afinstallationsliste ved hjælp af indstillingen på værktøjslinjen. Nye filtre føjes til slutningen af ​​listen.

          Hvis filtertypen er indstillet til at inkludere, tillader det kun applikationer, der matcher alle dets betingelser, at vises på listen. De udføres før ekskluderingsfiltrene.

          Hvis typen er indstillet til at ekskludere, fjerner filteret alle applikationer, der matcher alle dets betingelser fra listen. De tilsidesætter inkluderingsfiltre.

          Hvis der kun er ekskluderingsfiltre, er alle applikationer automatisk inkluderet.
          6.3 Betingelser

          For at et filter skal matche en applikation, skal alle dets betingelser matche det. Hvis nogen af ​​betingelserne ikke matcher applikationen, mislykkes hele filteret matchen.

          Filterteksten sammenlignes med målegenskab ved hjælp af valgt sammenligningsmetode. Resultatet af sammenligningen kan eventuelt vendes (negeres).
          6.3.1 Sammenligningsmetoder

          • Indeholder – Egenskab indeholder hele filterteksten.

          • Indeholder enhver – Egenskab indeholder et af ordene i filterteksten. De adskilles af mellemrum.

          6.3.2 Målsejendom

          Egenskab for applikationen, der vil blive sammenlignet med. “Alle egenskaber” vil forsøge at matche filterteksten til en af ​​de tilgængelige egenskaber.

          Egenskaberne kan forhåndsvises ved at se egenskaberne for applikationerne.

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            7 Afinstallation
            7.1 Høj / Støj afinstallationsprogrammer

            Der er to måder at afinstallere et program på – højt og støjsvagt.

            • Høj afinstallation henviser til en afinstallationsprogram, der kræver, at brugeren skal gå klikke gennem et par skærme (ved at klikke på knapper som “Næste”, “Afslut” osv.) For at afslutte afinstallationen.

            • Rolig afinstallation på den anden side kræver ingen brugerinput til at gennemføre. På grund af dette er de meget lettere at håndtere og hurtigere at gennemføre.

            BCU er i stand til at generere stille afinstallationsprogrammer til mange applikationer ved hjælp af mange teknikker (f.eks. UI-automatisering).
            7.2 Forberedelser

            Når du har klikket på en af ​​afinstallationsknapperne, bliver du muligvis stillet et par spørgsmål, især:

            • Hvis høje afinstallationsprogrammer skal fjernes fra en stille opgave.

            • Hvis beskyttede elementer skal fjernes fra opgaven (kun hvis beskyttelse er aktiveret i indstillinger).

            • Hvis BCU skulle oprette et systemgendannelsespunkt, før du kører opgaven.

            • Hvis BCU skulle afslutte applikationer, der kan forstyrre kørelsen af ​​opgaven (se nedenfor).

            7.2.1 Vinduet Process kill

            Ovenstående vindue vises, hvis der er nogen kørende applikationer, der muligvis bruger filer, der vil blive afinstalleret i opgaven. Det anbefales at lukke dem alle, men falske positive ting er mulige – hold øje med for at undgå at miste åbnet arbejde.
            7.3 Afinstaller statusvinduet

            Vinduet Afinstaller fremskridt ser ud til at vise fremskridt med afinstallationen efter konfigurationen. Afinstallationsprogrammer grupperes i følgende kategorier:

            • Afinstallation – Afinstallationsprogrammet kører lige nu. Flere afinstallationsprogrammer kan køre på én gang, hvis de ikke kolliderer med hinanden. Denne opførsel kan ændres i indstillingerne.

            • Venter – Afinstallationsprogrammet venter på at blive udført.

            • Fuldført – Afinstallationsprogrammet ser ud til at være afsluttet.

            • Mislykket – Afinstallationsprogrammet kunne ikke køre eller afslutte. Hvis det er muligt, gives der en grund til fejlen.

            • Springet over – Afinstallationsprogrammet er blevet sprunget over af brugeren. Hvis det er muligt, sættes afinstallationsprogrammer, der er lukket med knappen “Annuller” i denne kategori.

            7.3.1 Manuelle kontroller, der beskæftiger sig med fast afinstallationsprogrammer

            Ved at vælge en afinstallationsprogram på listen kan brugeren bruge funktioner, der findes på værktøjslinjen ovenfor.

            • Kør afinstallationsprogram nu – Tving afinstallationsprogrammet til at køre nu. Som standard vil BCU kontrollere, om afinstallationsprogrammet kolliderer med allerede kørende afinstallationsprogrammer, før det udføres. Denne sikkerhedskontrol kan deaktiveres i indstillingerne.

            • Spring over – Kør ikke afinstallationsprogrammet. Hvis afinstallationsprogrammet allerede kører, vil BCU stoppe med at vente på det.

            • Afslut – Udfør ikke afinstallationsprogrammet. Hvis afinstallationsprogrammet allerede kører BCU, afsluttes det, før det fortsætter.

            7.3.2 Afbrydelse af hele afinstallationsopgaven

            På ethvert tidspunkt er det muligt at afbryde afinstallationsopgaven ved at klikke på “Annuller” eller forsøge at lukke vinduet. BCU beder om bekræftelse, før alle de resterende afinstallationsprogrammer springes over.

            Allerede kørende afinstallationsprogrammer er ikke lukket, BCU venter på, at de er færdige. Hvis de resterende afinstallationsprogrammer sidder fast, kan det være nødvendigt at springe eller afslutte dem manuelt.
            7.4 Fjernelse af rester / uønsket

            Når afinstallationen er afsluttet, beder BCU om at søge efter rester. Hvis der findes nogen, vises ovenstående vindue.

            Det er muligt at åbne placering af elementerne og se deres detaljer gennem deres kontekstmenuer.

            Eksport gemmer kun data, der er synlige i vinduet (elementstier, tillidsvurderinger osv.). Dette er ikke et backup-værktøj.
            7.4.1 Tillid

            Alle varer får en “Tillid” -vurdering. Jo højere tillid, jo sikrere er det at fjerne en vare. Som standard vælges kun elementer med mindst god tillid.

            Det er muligt at vise emner med dårlig selvtillid, men at fjerne dem er farligt og anbefales kun til erfarne brugere.
            7.4.2 Sikkerhedskopiering

            BCU beder om at oprette en sikkerhedskopi af posterne i registreringsdatabasen, før de fjernes.

            Filer og mapper flyttes til papirkurven. Hvis papirkurven er deaktiveret eller ikke har nok kapacitet, fjernes elementerne permanent.

            Forummet 'FORDELSZONEN' er lukket for nye emner og svar.