EU domstolen og retten til at blive glemt

Dette emne indeholder 2 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  hlexa 8 år, 1 måned siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

Så lærte jeg det. Den kommer til sidst, men først forhistorien.

Jeg ville bestille en DVD fra den sædvanlige danske online leverandør, som havde den på sin HP. Men bagefter melder de tilbage, at den var udgået, og annullerer Dankort betalingen.

Jeg søger så (med Google) på titlen og finder en engelsk HP (navnet.co.uk) der udbyder DVD’en. Det er bedst at købe online indenfor EU. Jeg har prøvet at købe direkte fra en australsk udbyder og det kostede kassen. Først Post Danmark gebyr (150 kr) og så moms. En enkelt sæson af TV serien på DVD af Reef Doctors stod mig i over 800 kr!

Men det skal lige tilføjes, at Reef Doctors er alle pengene værd!

Med Google er der er nu ingen HP der skriver om at den engelske HP (navn.co.uk) er usikker eller sikker. En enkelt giver HP’en en næsten helt ren attest. Så jeg bestiller DVD’en online og betaler med Visa kort.

Så bliver beløbet trukket et par dage senere, men varen er iflg sælgers HP stadig “under behandling”.

Mystisk? Normalt trækkes beløbet først når varen afsendes.

Og det firma, hvortil beløbet udbetales iflg netbankudskriften ligger i Kina!

Så bliver man jo lidt mistænkelig.

Jeg begynder at søge igen, men der kommer ikke noget afgørende nyt frem.

Så kom jeg til at tænke på Den Europæiske Menneskeretsdomstol, Google og “retten til at blive glemt”.

Så jeg skifter søgemaskine i min browser og det ændre så sandeligt billedet!

Nu kommer der flere advarsler om, at navn.co.uk er usikker, og jeg indgiver så en kortindsigelse til min bank for at få annulleret betalingen, og spærre kortet og anmoder om et nyt kort.

Den tåbelige EU domstol, med dens afgørelse – om retten til at blive glemt, og hvordan den kan blive misbrugt – siger vist det hele?

Man skal bruge flere forskellige søgemaskiner!


hlexa
Registreret bruger

    Så fik jeg mine penge igen idag. Det klarede banken på 4 arbejdsdage.

    Det begynder med at jeg annullerer ordren på UK-hjemmesiden (og ta’r flere skærmskud). Dernæst går jeg på bankens HP og udfylder en “kortindsigelse” med vedlagte skærmskud af annuleringen, den HP med advarslerne mv og banken melder så tilbage næste dag, at de skal bruge 5 arbejdsdage til sagsbehandlingen (16.03 – 22.03).

    I mellemtiden kommer der en e-mail (ankommer på mailserveren kl ca 03 om natten dansk tid) fra een der kalder sig “Susan”. Jeg checker e-mailens Header og ser der, at afsender befinder sig i en tidszone der ligger 7 timer før DK (PDT). Det passer fint med byen hvor firmaet der har trukket pengene har adresse – i Kina.

    “Susan” vil vide hvorfor jeg har annuleret købet og jeg skriver tilbage om det jeg har fundet frem til på nettet. Korrespondancen fortsætter og på en tidspunkt skriver “Susan” så, at der er tale om en kopi, men at den er af høj kvalitet.

    Altså, det bekræfter jo, at der er tale om pirat DVDer.

    Jeg forsætter skriverierne (svarer på alt) og sender (med e-mail Forward) kopier til banken.

    I den sidste e-mail fra “Susan” (afsendt lørdag) skriver “hun” at pakken ikke kan stoppes fordi den allerede er ankommet til England, og “Susan” beder mig sende pakken tilbage når den ankommer.

    Jeg kontakter Post Danmark og de råder mig til bare at afvise forsendelsen. Der er ikke mere jeg kan gøre. Heller ikke kontakte nogen instans der vil kunne retsforfølge folkene bag den engelske hjemmeside for pirateri.

    Synd!

     


    hlexa
    Registreret bruger

      Pakken kom som sagt ikke, men forinden spurgte jeg Post Danmark om hvordan jeg skulle bære mig ad såfremt pakken blev leveret:

      Jeg havde bestilt en DVD serie online fra et firma i UK, men betalingen gik til et kinesisk firma, der ikke så ud til at handle med DVDer blev jeg mistænksom og lavede en grundig søgning på internettet. Det viste sig, at firmaets hjemmeside var kendt som et sted hvor der sælges pirat DVDer. Jeg annulerede handlen og fik returneret pengene af banken. I en efterføgende korrespondance har sælger skrevet at varen ganske rigtigt var en kopi og hævder, at den er afsendt. Jeg agter at afvise pakken såfremt den skulle dukke op, men hvordan er proceduren ellers? Er det muligt at anmelde det skete til en myndighed som så kan skride ind overfor piratkopisten? Kan Post Danmark lave anmeldelsen?

      Post Danmarks svar:

      Tak for din mail.

      Du kan nægte modtagelse af din forsendelse, når den dukker op. Også selv om den er lagt i din brevkasse. Det er vigtigt, at du ikke åbner pakken. 

      Vi foretager ikke anmeldelser, men tolden vil kontakte politiet, hvis de får mistanke om at en forsendelse indeholder noget ulovligt.

      Jeg er sikker på, at politiet kan give dig gode råd til, hvordan du kan forholde dig.

       

      Forummet 'GIV OS DINE BEDSTE TIPS' er lukket for nye emner og svar.