Fortrolige dokumenter i skyen

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  signesfar 5 år, 1 måned siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

Hvordan opbevarer man fortrolige dokumenter i skyen, så man med sikkerhed kun kan komme til dem via et login? Det er et problem, jeg er stødt på, og som måske også er opstået for andre.

Google Drev er ikke en sikker løsning her. Selv om man opretter flere drev med hver sin kode, vil man alligevel fra alle sine Google Drev-konti kunne tilgå det, der er gemt. Man kan altså ikke sikre sine oplysninger på den måde.

Microsofts OneDrive rummer et andet problem: Hvis man har programmet liggende som en app på sin computer, er det usikkert, om der er adgang til oplysningerne eller ej. Selv om man logger af, kan man – også efter at computeren har været lukket ned – nogle gange logge ind på OneDrive uden kode.

Alligevel er Microsofts OneDrive løsningen: I stedet for at have app’en liggende på computeren skal man tilgå OneDrive med sin browser hver gang via denne hjemmeside:

https://onedrive.live.com/about/da-dk/

Her kan man først oprette en OneDrive-konto og derefter logge sig ind på den efter behov. Hvis man logger af efter brug af OneDrive, er man helt sikker på, at man kun kan tilgå kontoen med brugernavn og adgangskode. Funktionen virker både med Windows, Android og iOS.


kn6780
Registreret bruger

    Hvad med at ligge dem op i din e boks, der kan du også uploade private dokumenter.

    Hilsen Kaj Nauschütt


    signesfar
    Abonnent

      Også en god ide. Hvis man bruger den, skal man være opmærksom på, at den både kræver bruger-id og adgangskode og nøglekort eller lign. Med Microsofts OneDrive kræves der alene  bruger-id og adgangskode.

      Forummet 'GIV OS DINE BEDSTE TIPS' er lukket for nye emner og svar.