Slettet

Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  bjarne just254001 9 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
seniorproppen
Abonnent

Slettet


bjarne just254001
Registreret bruger

    Jeg har klonet mit win 8,1 system, med Aomei backupper og ville genskabe det på en bærbar computer.

    Det virker også, men jeg er kommet til at installere styresystemet på den eksterne harddisk, og nu vil jeg gerne have det ført over på den interne harddisk – hvordan gør jeg det ?

    Hilsen Bjarne Justesen


    bjarne just254001
    Registreret bruger

      Tak for god oplysning. Det virker ellers perfekt med den externe disk hvor jeg har klonen. Men rigtig, den skal aktiveres påny og så har jeg nok problemet med microsoft. Troede lige jeg havde opfundet den geniale ide´ , at have to computere med samme indhold. Som det virker nu, synkroniserer de, så de begge er helt ens.

      Jeg sejler om sommeren, så det ville være smart at have hele mit system med.

      Men tak for dit svar som er meget nyttig, selv om det var det forkerte sted jeg fremsagde det.

      Hej – Bjarne


      seniorproppen
      Abonnent

        Slettet


        seniorproppen
        Abonnent

           

          Til Bjarne Justesen

          Go’ dag ~

          Efter at have læst dit spørgsmål i rubrik #2 gentagne gange, fornemmer jeg, at der er et par ting, du har helt eller delvist misforstået.

          Afsnittet “Giv os dine bedste tips” i Spørg os Forum er ifølge KfA beregnet til publicering af gode råd og vejledninger fra læser til læser – og IKKE til fremsættelse af nye spørgsmål. Men lad det nu ligge – Sket er sket.

          Du skrev, at du har klonet dit Windows 8.1 operativsystem for at genskabe det på en bærbar computer.

          Når du laver en kloning af et operativsystem, så laver du en nøjagtig 1:1 kopi af den partition, der indeholder operativsystemet.

          Den oprindelige “kilde-partition” forsvinder ikke når du laver en kloning.

          Kopien (klonen) kan gemmes på en anden harddisk, men den kan IKKE bruges til at starte en helt anden computer.

          Sagt på en anden måde – Hvis det operativsystem du kloner er installeret på en stationær computer, så kan du godt klone operativsystemet og gemme det på en anden harddisk, men du kan IKKE bruge klonen til at starte en bærbar computer.

          For at forhindre “genbrug” af det samme aktiverede operativsystem på flere forskellige computere, har Microsoft indrettet det sådan, at der samtidig med aktiveringen af et nyt operativsystem på en computer også bliver taget et “fingeraftryk” af den pågældende computers hardware, hvilket igen resulterer i en for den pågældende computer helt unik produkt-nøgle.

          Hvis man forsøger at bruge en uoriginal (inkompatibel) produkt-nøgle på en “fremmed” computer, vil det pr. automatik medføre, at den “fremmed” computer vil blive betegnet som en uægte Windows computer med deraf følgende funktionsproblemer.

          Du skrev også, at du er kommet til at installere styresystemet på en ekstern harddisk, men gerne vil have ført det over på en intern harddisk.

          Funktionen kloning bruges primært når man ønsker at udskifte en computers interne harddisk med en anden tilsvarende harddisk.

          Som forklaret ovenfor, kan du IKKE bruge en kloning af een computeres operativsystem på en helt anden computer.

          Da den oprindelige “kilde-partition” formodentlig fortsat eksisterer, kan du blot slette og formatere den eksterne harddisk.

          Hvis den harddisk som klonen kommer fra fortsat fungerer tilfredsstillende, tjener det – så vidt jeg kan se det – ikke noget reelt formål at lave nye kloninger.

          Med venlig hilsen ~ Seniorproppen

          Forummet 'GIV OS DINE BEDSTE TIPS' er lukket for nye emner og svar.