Digitale signaler og ohmsk modstand

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 1 måned siden.
Oprettet af
carl j
Abonnent

Gælder Ohms lov for digitale signaler? Er tilsluttet nettet via telefonledning i Cu til telefoncentral og derfra videre til udbyderen Telenor. Skal nu etablere et nyt kabel fra telefonstik til Router Zyxel P 2601 HN F1 på. ca.10 meter. Spiller ledningstykkelsen nogen rolle i den forbindelse ? Er signalet fra telefoncentralen (Århus) iøvrigt digitalt eller analogt og hvis analogt: hvor konverteres signalet?

venlig hilsen Carl Jensen

Ohms lov gælder altid – ligesom tyngdeloven – spørgsmålet er, om den vil have indflydelse på signalet, og her er svaret i praksis Nej: Modstanden og strømstyrken i kobberledninger er så lav, at det ikke gør nogen målbar forskel på korte afstande. 

Bliver kablet for langt, vil der naturligvis opstå problemer. Det skyldes dog ikke den ohmske modstand, men elektrisk støj, der generer datapakkerne. Det er en længere historie om elektiske støjkilder, kabelskærmning mv. Dæmpningen af signalet pga. modstanden spiller en rolle, men er ikke den vigtiste faktor.

Selve telefonsignalet er stadig analogt – derfor kan gamle telefoner bruges endnu – men datasignalet, der lægges ovenpå, er digitalt. Signalerne konverteres i bokse, der står med nogle kilometers mellemrum. For eksempel ved jeg, at den boks, jeg selv er tilsluttet, står cirka 1½ kilometer herfra.

Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.