Explorer deaktiverer skrivebordsgenveje

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
ohm
Medlem

Mit problem er opstået efter jeg har opgraderet  min pc (med Windows 7, 32 bit),  til Explorer 9.

Det usædvanlige er, at alle skrivebordsgenveje ophører med at være aktive, hvis Explorer  har været åbnet og forbliver inaktive selv om Explorer lukkes igen. Kun genstart af pc’en gør envejene aktive, men så må jeg ikke åbne Explorer.

 Jeg har prøvet at bruge systemgendannelsen (med afbrudt ZoneAlarm og AVG), men den blev ikke fuldført. Systemgendannelsen meddeler som årsag, at den ikke kan få adgang til en fil (også dette er et problem det vil være godt at få løst). Som gendannelsespunkt har også jeg også forsøgt at gå så langt tilbage i tide som der gives mulighed for.

Jeg håber at få hjælp til at få løst problemerne.

Med venlig hilsen

OHM

Lidt uddybning:

At jeg ikke kan bruge skrivebordets genveje blot Explorer har været åbnet er naturligvis en gene, målet er jo at have en velfungerende pc.

Jeg har prøvet at bruge alle (?) de fejlfindingsværktøjer Windows 7 tilbyder, men der kan sagtens være andre værktøjer jeg ikke umiddelbart har kendskab til.

Umiddelbart kan jeg ikke se sammenhænget mellem Explorer og skrivebordets genveje, men måske nogen kan uddybe dette?

Kan løsningen måske være, at jeg skal geninstaller Explorer 8, men hvordan gør jeg det?

Mvh OHM

 Desværre er der ikke dukket forslag op til mit problem (heller ikke fra “Komputer For Alles it-eksperter”), men jeg kan oplyse, at jeg nu har genindstalleret Explorer 8, men det har ikke ændret på noget.

Er en geninstallering af Windows 7 den eneste løsning ?

Det vil jeg særdeles gerne undgå – hvis muligt.

Mvh OHM

Beklager stilheden, lad mig tage fat på dette interessante problem.

Det har ganske korrekt at gøre med Internet Explorer i 32-bit udgaven, men det efterlader stadig flere muligheder åbne. Noget forhindrer den i at lukke korrekt, og et sted i integrationen med Windows blokerer det for brug af samtlige genveje. Jeg uddyber (det bliver langt):

Tast Ctrl-Shift-Esc for at aktivere Windows’ Jobliste. På fanebladet Processer finder du iexplore.exe *32, markerer den og vælger Afslut proces. Det tvangslukker Internet Explorer og skulle genoplive genvejene. 

Med en metode til at lukke Internet Explorer helt er det tid at undersøge, hvad der forhindrer IE i at lukke korrekt:

AVG Toolbar er kendt for at forårsage dette problem, så hvis du har den installeret, bør du fjerne den. Det gøres under Funktioner / Administrer tilføjelsesprogrammer. AVG har også en detaljeret guide til fjernelse her: 
http://www.avg.com/eu-en/secure-search-uninstall

Andre udvidelser kan også være årsag til problemet, så hvis det ikke var AVG, vil jeg foreslå at starte Internet Explorer i fejlsikret tilstand. Det gør du ved at skrive dette i Windows’ søgefelt:

iexplore -extoff

Internet Explorer vil, jfr. vedlagte skærmskud 2, gøre opmærksom på at den kører helt uden udvidelser. Hvis det får problemet til at forsvinde, kan du starte jagten på, hvilken udvidelse det drejer sig om. Eller du kan smide alle udvidelser på porten og kun installere nye, du ved du har brug for. 

Endelig et tip, der hører til afdelingen for ’spredehagl’ – nulstilling af indstillingerne i Internet Explorer. Jeg har gemt det til sidst fordi det ikke går direkte efter problemets årsag, men du kan udmærket bruge det inden du går i detaljer med tingene som nævnt ovenfor. Du skal ind i Internetindstillinger, vælge fanebladet Avanceret, og klikke på knappen Nulstil. Det fjerner ikke dine personlige indstillinger, bogmærker eller lign.

Lad gerne høre, om dette løser problemet.


ohm
Medlem

    Hej Henrik Ræder Clausen

    Jeg fik løst problemet ved at følge din beskrivelse, og jeg siger mange tak.

    Mvh OHM

    Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.