Googles diktatur

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Tao Tao 9 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
jan ibenhard
Abonnent

Jeg har i mange år haft gmail og en google kalender, men nu er googles indblanding i mit privatliv og min kalender ved at nærme sig terrorlignende tilstande.

Jeg har lige, uden jeg på nogen måde har ønsket det fået en ny kalender “fødselsdage” der er fødselsdage på folk jeg ikke kender, nogen som ikke lever mere og mennesker, som jeg ikke har kontakt med mere og min egen fødselsdag er forkert. På toppen af det hele er jeg nu også tvunget til at have alle helligdage afmærket i kalenderen, uden jeg har bedt om det, eller ønsker det – og det værste af det hele, jeg kan ikke slette det igen.

Jeg kan heller ikke slette “fødselsdags kalenderen”, da den pludselig er blevet min primær kalender. Heller ikke noget jeg er blevet oplyst om.

Google er fuld af uønskede tilbud om del, tilslut, synkroniser, men noget så simpet som afmeld eller slet er næsten umuligt at finde.

Jeg vil gerne bruge min gmail og min egen kalender, men skal jeg virkelig slette det hele, for at slippe for googles omfavnelse og emsighed.

Jan T. Ibenhard

Tao
Tao
Supporter

    Hej Jan T. Ibenhard,

    Forstår godt hvorfor du frustreres af den uønskede indblanding. Derfor tager jeg dig trin for trin med, så vi retter en ting af gangen, og så skulle resultatet gerne være, at der ikke er flere irritationspunkter ved brugen af Googles tjenester.

    1) ÆNDR DIN EGEN FØDSELSDATO

    Når du logger ind på din Gmail, tryk da på din profil (enten er der et billede af dig selv eller også et anonymt ikon af en mand) øverst til højre og vælg Se profil. Tryk på Om og når du ruller lidt ned, kan du finde boksen Grundlæggende oplysninger – her trykker på du rediger og noterer din rigtige fødselsdato.

    2) FJERN UØNSKEDE KALENDRE (FØDSELSDAG OG HELLIGDAGE)

    Åbn Google Kalender. I panelet til venstre skal du trykke på den lille pil til venstre for Andre kalendere. Hos mig ses tre standardkalendre – nemlig: (1) Helligdage i Danmark, (2) Kontaktpersoners fødselsdage og begivenheder og (3) Ugenumre. Tryk nu enkeltvist på den lille pil til højre for kalendernavnet og vælg Skjul denne kalender fra listen. Gør det ved dem alle tre eller de ønskede kalendre og du vil være fri for at se på dem.

    3) UØNSKEDE TILBUD

    Her er det sværere at gøre noget. Jeg går ud fra, at du snakker om de knapper, der findes rundt omkring på både GMail og Google Kalender – ret mig hvis jeg tager fejl. Disse er en del af ‘pakken’ og kan desværre ikke fjernes. Google er meget ivrige efter at ekspandere idéen om allstedsnærværende Google, hvilket mange også drager fordelen af – men dette kan desværre ikke slås fra. 

    Hvis med “uønskede tilbud” mener nyhedsbreve, der kommer i din indbakke, kan disse slås fra ved at rulle ned i bunden af nyhedsbrevet og trykke Afmeld eller Unsubscribe. Her skal det retfærdigvis nævnes, at Google ikke har noget med dette at gøre.

    Håber det var et fyldestgørende svar på dit spørgsmål, hvis du stadig mangler svar på noget, må du endelig hive fat i mig igen. Og vedhæft meget gerne et billede af problematikken – det gør det nemmere for os supportere i den anden ende, at løse problemet. 

    Held og lykke med det!

    Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.