"ikke sikker"

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
SørenSlagelse
Abonnent

Ligegyldigt om jeg bruger Edge eller Chrome, for at kommer til min ønskede hjemmeside, vil der i venstre side af web adressen stå “ikke sikker”, og så bliver, af og til, den halve side blokeret. Frustrerende, denne side er god nok. – og ja, det er ikke hver gang, det sker. Det er danske Bridgeklubber, jeg søger på, og de er da sikre….?

Vh.

Søren Andersen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Søren

    Her er der en forskel mellem ’sikker’ og ‘garanteret sikker’. For at en hjemmeside skal være garanteret sikker, skal folkene bag dem købe og installere et digitalt certifikat, der bruger kryptering til at sikre, at siden virkelig er, hvad den giver sig ud for. Dertil kommer, at siden skal bruge https://

    Jeg vil så tro, at bridgeklubben ikke har gjort den ekstra indsats for at garantere sidens identitet, derfor advarslen. Hvis du giver mig linket til den, ser jeg gerne nærmere på det.


    SørenSlagelse
    Abonnent

      Hej Henrik

      Tak for svaret. Netop i dag virker “siden som den skal”. Problemet er jeg dog stødt på flere gange, når jeg besøger danske bridge klubber.

      Sådan er adressen på min lokale bridge klub: http: //www.bridge.dk/2312/

      Vh.

      Søren

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Søren

        Ja, det er netop adresser af den type (http://), der er ‘problemet’.

        Sat i anførselstegn, fordi den adresseform var den normale for 10-20 år siden. Den er ukrypteret, og enhver kan sætte en webserver op med en adresse af den type, uden at verificere sin identitet. Det giver mulighed for bedrageri, og derfor har Google og andre ført en omfattende kampagne for at skifte alle hjemmesider til at være krypterede (https://). En del af den kampagne er, at browserne er begyndt at advare mod forbindelser, alene fordi de er ukrypterede, og det er hvad der sker her. Meningen er at få brugerne til at lægge pres på udbyderne for at indføre kryptering i serverne, og det er stort set gennemført nu. Ikke bare på betalingssider, på alle sider.

        Der er så en del mindre hjemmesider, der ikke har den tekniske kompetence (eller tid) til at få det gjort, og her er bridgeklubben egentlig et typisk eksempel.

        Her, hvor det er en kendt side, skal du blot ignorere advarslen.

        På ukendte sider er det en anden sag, dem skal man omgås med varsomhed, hvis de ikke bruger https://. Og man skal under ingen omstændigheder indtaste betalingsdata eller andre personlige oplysninger på sider, der ikke bruger https://

        Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.