N eller G, trådløs, hastighed

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
etw
Registreret bruger

Jeg har flere gamle bærbare thinkpads, med trådløst netkort der kører 11g eller 11a. Jeg har et accesspoint, der kører 11n. Min kryptering er WPA på Accesspointet og kan derfor konstatere, at min nye bærbare med netkort, der kan køre 11n, kun kører med hastigheden som 11g (54Mbps).

Jeg hjalp en ven med opsætning af ny router, der også kan køre 11n, men også med krypteringen WPA. Da jeg ville sætte den til at køre med højere hastighed, kom der en meddelelse om, at det kunne ske med en mere sikker kryptering WPA2 eller højere. Kan jeg på mit hjemmenetværk udnytte den højere hastighed ved at ændre til en mere sikker kryptering? Kan mine gamle pc’er gå på trådløst, hvis jeg ændrer til en mere sikker kryptering?

Med venlig hilsen

etw

Det var interessant – jeg slog det op, og N-specifikationen siger faktisk, at WPA2 og AES kryptering er nødvendig for at nå maksimal hastighed. Det er normalt ikke noget problem (jeg bruger altid WPA2 selv) men netop i forbindelse med det gamle udstyr kommer kvalerne.

Sikkerhed først: WPA2 er i praksis ikke væsentlig mere sikker end almindelig WPA, der stadig er yderst vanskelig at knække. WEP bør man derimod ikke bruge, det tager kun et minut at bryde ind i det netværk.

Spørgsmålet om den højere hastighed på hjemmenettet må komme an på en prøve, nemlig om dit gamle udstyr understøtter WPA2. Den nemmeste måde at finde ud af det er faktisk at skifte routeren til WPA2 og så se, om du stadig kommer på eller ej.

WPA2 har været standard siden 2006 og var i brug et par år forinden. Er dit udstyr nyere end det, skal det fungere uden videre. Er det marginalt ældre, kan opdatering af drivere hjælpe. Er de endnu ældre skal der nye netkort til, de koster omkring 300 kroner stykket.


etw
Registreret bruger

    Tak for svar. Pricipielt bør mit gamle udstyr kunne køre på WPA/WPA2, som er krypteringen på mit TDC HomeDuo, hvor jeg nemt går på med mit gamle udstyr. Men ved ændringen til WPA2 – AES, kan jeg ikke komme på med det indbyggede netkort i Thinkpads’ene. Jeg har deriomod købt nogle Netgear USB-netkort, der kan køre N-protokollen. Og de smutter gerne på. Tør dog ikke rigtig afprøve nethastigheden, idet de indbyggede netkort Kører på TDC’s accesspoint og mit USB-netkort kører så på mit lokale netværk via min egen accespoint, der er Linksys, WAP4400N. Netkortet i min nye Medion kunne kun køre med lav hastighed via Linksys’en, men efter at jeg opdaterede firmware i Linksys, kunne den køre med ‘normal’ hastighed.

    Dette til orientering. Jeg vil derefter trykke på bedste svar hos dig

    Med venlig hilsen

     

    Erik

    Tak for opdateringen, det var interessant.

    Hastigheden med det lidt ældre accesspunkt kan sikkert nå op på 60-80 Mbit/sekund. Det nyeste udstyr kan klare helt op over 140 🙂

    Hvis de to accesspunkter bruger forskellige kanaler, skulle hastigheden være fin.


    etw
    Registreret bruger

      Jeg er et stort spørgsmåltegn! Min Linksys Accespunkt kører 11n, hvilket for mig vil sige den største hastighed. Min homeduo kører også 11n, ergo kører de vil med samme hastighed? Hvis det ikke er tilfældet, hører jeg gerne fra dig igen. Det er rigtigt, at min WAP4400N er ca. 2 år gammel.

      Men under alle omstændigheder tak for dine oplysninger.

      Med venlig hilsen

      Erik

      Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.