Phishing eller ej?

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år siden.
Oprettet af
Søster Lystig
Medlem

Når jeg surfer på nettet støder jeg tit på en bestemt “reklame” på forskellige hjemmesider (i dag var det på sweetlyrics.com, igår på frederica dagblad). Det er altid om at jeg nu er nr. xxxx på siden og at jeg kan være den heldige vinder af et eller andet. Jeg skal bare klikke på deres link. Indholdet er lidt forskelligt, men der er altid en ramme med farver/symboler, der kører rundt.

Jeg har aldrig klikket på linket, da jeg overhovedet ikke stoler på reklamen. Jeg får ingen advarsler fra mit Norton-program. Men er reklamen uskyldig, er det phishing eller er det andet malware? På forhånd tak for hjælpen.

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Det er bare en af disse irriterende og anmasende reklamer som skal lokke dig til at klikke på sig så du kan komme hen til en side hvor du sikkert vil kunne komme til at bruge nogle penge – blinkene, farverne og symbolerne er kun for at skabe opmærksom- og nysgerrrighed og for at skille sig ud fra mængden – gør som du plejer – lad være med at klikke på den så sker der ikke noget.

    Hvis du bruger Firefox vil du kunne minimere forekomsten af disse reklamer ved at downloade AdBlocker som er helt gratis og virker perfekt:

    https://addons.mozilla.org/da/firefox/addon/adblock-plus/

    og hvis du benytter IE kan du klare det ved at gå til denne hjemmeside: http://www.fanboy.co.nz/ie.html og hente en add-tracking-protection-list (vist på vedlagte billede). hele installationen går lynhurtigt og virker med det samme uden genstart af hverken pc eller ie og er helt gratis

    Du vil kunne se den aktiverede liste ved at klikke på tandhjulet og vælge ’sikkerhed’ –> ’sporingsbeskyttelse – her kan du se at ‘Fanboy Addblock List’ er aktiveret og du er nu stort set reklamefri…

     

    Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.