Søgemaskine Ask

Ikke løst
Dette emne indeholder 14 svar, har 5 stemmer og blev senest opdateret af  larsjensen 9 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
anders29
Registreret bruger

Hej,

Jeg har i nogen tid korresponderet med jeres Henning vedr. et problem jeg har med IE hvor jeg har Ask siddende fast på startsiden på trods af at jeg havde fjernet alt i browseren om/af den. Ask står som søgeside selv om den er fjernet under Indstillinger. Den er heller ikke under søgemaskiner og selv om jeg har nulstillet standardindstillingene.

Ved sidste “øvelse” med jeres kollega forsvandt Ask.com for en kort bemærkning, men dukker så op igen. Hvad gør jeg forkert?  


larsjensen
Abonnent

    Du gør nok ikke noget forkert, men har du kigget i tilføj/fjern programmer, om der kan ligge noget dér, som skal afinstalleres?

    Har du prøvet at køre Malwarebytes?


    anders29
    Registreret bruger

      Jeg har gennemtrawlwr programlisten om der er noget der skal  afinstalleres og har ikke kunne finde noget. Der er intet nævnt med Ask. Havde en mistanke til Java og afinstallerede denne. Det hjalp dog heller ikke.

      Hvad mener du med Malwarebytes. Malware/virusprogram?


      larsjensen
      Abonnent

        Ask toolbar kommer rigtigt nok med Java men er ikke en del af Java.

        Hvis du ikke kan komme af med Ask på den konventionelle facon, falder mistanken på malware, som du skal af med. Malwarebytes’ Antimalware findes på Komputer for alle-CD. Det plejer at kunne klare en del!
        Prøv at køre det inden vi fortsætter… 

        Der findes en del programmer på nettet, som påstår de kan fjerne alt muligt og kun koster en smule. Hvis du vil rode dig ud i det, er det på eget ansvar! 🙂

         


        anders29
        Registreret bruger

          Hej igen,

          Nu har jeg kørt Malwarebytes skanning (i øvrigt fra jeres cd) og resultatet er stadig det samme. Jeg har kørt en hurtig og en fuld skanning. Derefter har jeg nulstillet indstillingerne under Avanceret i Internetinstillinger i IE, genstartet og får stadig det samme resultat. Ask.com synes at være klistret til IE. Hvis man ser på kodningen bag Ask-siden kan man se en stor del kode der relaterer til Java. Blot til orientering. Har I nogen nye forslag?

          Venter spændt

          Mvh

          Bent


          larsjensen
          Abonnent

            Gå ned i start, find IE, højreklik, Tryk egenskaber. Faneblad genvej, tjek destination: Hvis der står noget efter “iexplore.exe” skal det slettes (se screenshot). Anførselstegnene skal dog bibeholdes!
            Har du forøvrigt geninstalleret din foretrukne startside?


            anders29
            Registreret bruger

              Der står ikke noget efter “iexplore.exe”. Startsiden er genistalleret, men den bliver erstattet af 

              http://www.search.ask.com/?o=APN10649A&gct=hp&d=421-101&v=a9397-123&t=4

              hver gang jeg ændrer adressen til startsiden. Nogen nye ideer?


              larsjensen
              Abonnent

                Jeg har et sidste skud i bøssen, men så begynder det også at blive “sjovt”.
                Det næste bliver på eget ansvar!!! 

                start, skriv “regedit”, enter og du kommmer ind i registreringsdatabasen. 
                dobbeltklik de 2 software-mapper (se screenshot), for at tjekke for mapper som hedder “search” eller “ask”. Finder du nogle, skal du slette dem og deres undermapper.
                Hjælper det ikke, er du nødt til at gå mere grundigt til værks. Så gælder det om at slette alle strenge med Search og Ask. Det er noget jeg, som regel, ikke anbefaler andre.
                ctrl+B, skriv “search” eller “ask”, næste. Hver gang der kommer noget frem med ovennævnte, skal du så slette det (der vil, hver gang, komme advarsler).
                Forbered dig på der kan være mange!

                Hvis dette ikke virker, har jeg ikke mere produktivt. Held & lykke!:)


                anders29
                Registreret bruger

                  Nu har jeg så forsøgt dit sidste skud i bøssen og der var heller ikke gevinst denne gang. Har fået fjernet en del “search-mapper” under Current user og local machine, men der ca 120 mapper med “search”-betegnelser under “classes root”. Går ikke ud fra at du vil have at jeg skal fjerne alle dem?

                  Hvis du ikke synes du har andre ideer så er det helt ok. Det er trods alt ikke livstruende. Jeg bruger blot Chrome i stedet. Men jeg må jo søge videre for jeg kunne godt tænke mig at få løst problemet.

                   

                  Christian Bugge
                  Christian Bugge
                  Registreret bruger

                    Det er ikke nogen god ide at søge registreringsdatabasen igennem og slette alle nøgler, der indeholder ordene “ask” eller “search”. Hvis du har gjort det, vil jeg anbefale dig at lave en systemgenoprettelse med det samme.

                    Herefter kan du prøve at køre Malwarebytes Anti-Malware: http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

                    Medtag et skærmskud af oversigten over tilføjelsesprogrammer i Internet Explorer i dit svar: Klik på tandhjulet og vælg Administrer tilføjelsesprogrammer. Sørg for at skalere vinduet, så hele listen er synlig (eller lav om nødvendigt to skærmskud).

                     


                    anders29
                    Registreret bruger

                      Hej, 

                      Jeg vil naturligvis gerne angive når noget er “Bedste svar” forudsat det er det bedste svar. Indtil dato har jeg ikke fået et svar der har løst mit problem!

                      M.h.t det sidste svar jeg fik fra Christian Bugge kan jeg oplyse at der ikke var nogen mappe eller menupunkt i reg.-basen der hed Ask. Som konsekvens heraf er der heller ikke noget der er slettet. Den enkelte mappe jeg har slettet under “Software” har ikke haft nogen indflydelse på driften af systemet. Det kører fint.

                      Jeg har 2 gange kørt malwarebytes.org (fra jeres cd -forstås!) uden at det har ændret noget. Jeg har nu gennemgået min reg.database med en tættekam og ikke fundet noget der hed Ask nogen steder. Derimod fandt jeg under “java-mappen” en fil der hed Kyote som er navnet på den virksomhed der har udviklet Ask.com. Den har jeg fjernet dog uden nogen forskel. Jeg kan i øvrigt heller ikke fjerne Ask.com under søgemaskiner i “Tilføjelsesadministration” under “Internetindstillenger” i IE. Det er så den eneste der står tilbage. Øv!

                      Så jeg synes I nu har prøvet alt, jeg har prøvet alt og vi kan tilsyneladene ikke løse problemet. Det eneste jeg har tilbage som mulighed, hvis det altså er muligt er at afinstalleret IE og evt. geninstallere programmet. Kan man det? Hvordan laver jeg i øvrigt et skærmskud?


                      larsjensen
                      Abonnent

                        At rode i registreringsdatabasen er noget jeg faktisk ikke anbefaler andre at gøre, og det sker altid på eget ansvar. 

                        Jeg kom til at tænke på endnu et skud: Avast Antivirus kan køre en opstartscanning. Det er en scanning, som kører inden Windows starter op, så det kan være, der fanges noget.

                        Den eneste metode til “afinstallering” af IE 10 er vedhæftede screenshot. Da det faktisk er en ret integreret del af Windows, er det ikke bare sådan at gøre.

                        At lave et screenshot (skærmskud) finder jeg er nemmest med det indbyggede klippeværktøj: start – tilbehør – klippeværktøj
                        Med det kan du vælge, hvilket udsnit du vil have, du kan tegne på det, og du kan gemme det.

                        Christian Bugge
                        Christian Bugge
                        Registreret bruger

                          5677293572
                          Abonnent

                            Hej

                            Jeg har ogå døjet med den ualmindeligt vedholdende ASK, men jeg har nu efter mange timer tilsyneladende fået bugt med den.

                            Først gik jeg ind under Administrer tilføjelsesprogrammer/søgemaskiner og fjernede ASK. Samtidig hakkede jeg af ud for Forbyd at programmer ændrer søgemaskinen.

                            Så kørte jeg CCleaner, derpå Malwarebytes, så Norton Power Eraser og til sidst Wipe2014 som findes på diskette 6/2014.

                            Nu har jeg en hel dag kunnet glæde mig over fraværet af ASK.

                            Bare det holder!

                            Anders 


                            Mogens R.
                            Medlem

                              Se her.

                              Gå ind under kontrolpanelet – programmer og funktioner, og sortér dem i datosortering, og fjern ASK derfra.

                              For en god ordens skyld, bagefter, så gå ind under tandhjulet foroven til højre for din browser, og kig under SØGEMASKINER og hvis den er derinde, da fjern den, og vælg eventuel en anden som standard.

                              Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.