SPAM POP-UP i Explorer

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 1 måned siden.
Oprettet af
fisken1960574609
Abonnent

Jeg er i den seneste tid blevet spammet med pop-up vinduer i min browser Internet Explorer. Det sker når jeg vil åbne en af mine kendte internetsider (netbank, google mv.). Når jeg har klikket på mit link, så åbner der sig pludselig et helt nyt vindue først, der lokker med deltagelse i konkurrencer og gode råd om slakekure. Jeg har forsøgt at kopiere linket og åbne min internetindstillinger og under “beskyttelse af personlige oplysninger” og “Websteder” har jeg indsat linket og valgt “Bloker”, men lige lidt hjælper det. Jeg benytter AVG free som virusprogram som I tidligere har anbefalet. Hvordan kan jeg slippe af med disse pop-up vinduer? Jeg har vedhæftet screen-dompt så I kan se, hvad det drejer sig om. eg håber I har en løsning på problemet. Med venlig hilsen GD

AVG Free er et glimrende antivirus system, men ikke beregnet på at slippe af med denne form for irriterende programmer. I stedet vil jeg foreslå Malwarebytes’ Anti-Malware, der er gratis og ligger på Komputer for alles CD.

Jeg vil gerne se nærmere på problemet, men skærmskuddet er desværre blevet så kompakt, at jeg ikke kan skelne detaljerne, herunder webadresser og lignende. Du har tilsyneladende lagt billederne ind i Word, og så taget et skærmskud af det – det er bedre at få de originale billeder.

Cookie-styringen, som det nederste vindue handler om, har egentlig ikke noget med sagen at gøre. Selvom de generende pop-up reklamer sikkert vil prøve at bruge cookier, fungerer reklamerne også uden.

Reklamerne fungerer via en tilføjelse i Internet Explorer – og kan normalt slås fra via Administrer tilføjelsesprogrammer… – tag meget gerne et skærmskud af listen der, så kan jeg hjælpe med at identificere skurken.

Hej Henrik

Tak for din hurtige tilbagemelding 🙂

Jeg har nu forsøgt at vedhæfte screendompt i en bedre opløsning.

Min liste under tilføjelsesprogrammer er så lang – fylder ca. 20 sider, når de kopieres over i et Word dokument, så jeg ved ikke, hvordan jeg skal vise dig listen over mine tilføjelsesprogrammer, da jeg jo ikke kan vedhæfte doc. eller pdf. filer, så hvad gør vi lige her?

Med venlig hilsen

GD

Hej, og undskyld at jeg ikke fik fulgt op her. 

Den konkrete reklame kommer fra en trojaner i din computer:

http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2012-071400-0626-99&tabid=2

Symantec (Norton) beskriver den som “lav risiko”, den viser bare reklamer. Det ligger på grænsen af, om et antivirusprogram skal fjerne den eller ej – i alle tilfælde bør du scanne computeren med Malwarebytes’ Antimalware. Opdateret og med maskimal grundighed.

For dine 20 sider (!!) tilføjelser indikerer, at din computer har en hel stribe uønskede programmer, formodentlig fra diverse hjemmesider og ‘gratis’ programmer, der har givet dig lidt ekstra med i posen…

Der er under ingen omstændigheder brug for browserudvidelser i det omfang, og de kan være årsag til alle mulige problemer. Jeg foreslår at du deaktiverer og fjerner så mange som muligt, og blot lader dem blive, der tydeligt er grund til at stole på. Det gælder dem fra AVG, Adobe og Oracle (til Java), ikke meget andet.

Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.