Upload hastighed

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år siden.
Oprettet af
Sven Behrendt Hansen
Medlem

Jeg har fra min udbyder (Waoo) download og upload hastighed på 30/30. Når jeg tjekker hastigheden viser downloadhastigheden hvad den skal (ca. 30), medens uploadhastigheden er langt under det lovede, nemlig ca. 5. En tekniker fra Energifyn der administrer forbindelsen som er fibernet fik på sin medbragte computer uploadhastighed på ca. 30. Altså hvad min forbindelse skulle have. Hvorfor min computer ikke giver den korrekte uploadhastighed mente teknikeren skyldes ’snavs’ i computeren. Hvad det så er. Mulig løsning efterlyses.

Først og fremmest skal du have et sted at teste hastigheden – f.eks. denne hjemmeside:

http://www.speedtest.net

Derefter gælder det om at minimere potentielle flaskehalse på vejen til testservere:

1) Første trin er at forbinde din computer direkte til internetforbindelsen udenom router, trådløs forbindelse etc. Test hastigheden her, og se om der stadig er et problem. Hvis det er tilfældet, ligger problemet i selve computeren.

2) Hvis du får en god hastighed her, er næste trin at teste via routeren – forbundet med kabel, så det ikke er det trådløse net, der sætter grænse for hastigheden. Hvis det giver en ringe hastighed, er din router for langsom og bør skiftes.

3) Hvis hastigheden også er god her, kan du skifte til trådløst og prøve endnu en gang. Hvis det går galt her, er fejlen i det trådløse net. Det kan så have flere forskellige årsager.

Og så tilbage til punkt 1:

Hvis det er computeren, der er for langsom, bør du undersøge om den generelt er for hårdt belastet af baggrundsprogrammer o. lign. Sikkerhedsprogrammer som firewall etc. kan også påvirke hastigheden, men burde ikke gøre det så drastisk (og asymmetrisk), som det er tilfældet her.

Ovenstående vil indkredse problemet. Meld gerne tilbage, hvordan det går.


Anonym

    Jeg har samme forbindelse og samme selskab. Har netop prøvet mine hastigheder og få godt 32 MB download og godt 17 MB upload. Jeg har tidligere ligget medd ca 5 MB i upload, men efter at have installeret mere ram er upload-hastigheden steget som skrevet. Har en 5 år gl. pc med XP og Norton 360 v.5 kørende i baggrunden, så det kan lade sig gøre at få hastigheden op.

    Venlig hilsen

    steff

    Tak for dit løsningsforslag. Jeg har også installeret mere ram uden at uploadhastigheden blev ændret. 17 MB er selvfølgelig en pæn stigning, men alligevel et stykke for de lovede 30 MB! 

    Forummet 'INTERNETTET' er lukket for nye emner og svar.