VPN ja eller nej?

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 8 måneder, 1 uge siden.
Oprettet af
olekr
Abonnent

Som almindelig privat bruger af mail og lidt søgning via Google vil jeg gerne høre hvor vigtig det er at bruge vpn.

Fordele og ulemper?

mvh Ole

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  De vigtigste grunde til at bruge VPN er:

  1) At omgå geoblokering, f.eks. for at se Danmarks Radio fra udlandet, eller udenlandske TV-kanaler fra Danmark.

  2) At undgå sporing, hvis man foretager sig ting, efterretningstjenester og regeringer ikke bryder sig om.

  3) Kryptering ved brug af offentlige netværk, hvor der er risiko for aflytning.

  Nu er vi så heldige at bo i et land, hvor (2) ikke er aktuelt, i modsætning til lande med stærk overvågning, kontrol og aflytning af internettet. Det punkt er næppe aktuelt for dig.

  Og når det er et hjemmenetværk, er punkt (3) ikke aktuelt.

  Det efterlader punkt (1), altså at omgå geoblokering og tilsvarende teknikker. Men da du ikke nævner det, vil jeg ikke tro at det er det, du har brug for. Og almindelige forbindelser til bank, online betaling etc. er allerede krypteret, der giver VPN ikke yderlig sikkerhed.

  De vigtigste ulemper er, at det er et nyt lag af kompleksitet, der skal administreres, og kan gå i stykker. Og at internetforbindelsen bliver lidt langsommere – det kan blive et egentligt problem i online spil, hvis trafikken mellem flere spillere skal være så hurtigt som mulig.

  Så kort sagt tror jeg ikke, at du har brug for VPN.

  Mine egne erfaringer er udmærkede. Man kan mærke at forbindelserne bliver lidt langsommere, hvilket især er et problem i spil, men ellers er det stabilt og løser opgaven med at få det til at se ud, som om man er i et helt andet land. WindScribe er en udmærket gratis løsning til moderate datamængder, Ivacy er en god, billig løsning med ubegrænsede datamængder.

  Du skal være abonnent for at skrive et indlæg