Ekstra router

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Tips3 12 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
kromann
Registreret bruger

Jeg er ved at opsætte en ekstra router, som beskrevet i blad 9-2011. Men jeg kan ikke umiddelbart få LAN-stikkene i den ekstra router til at virke. De bliver tilsyneladende ikke tildelt en IP-adresse. Er det fordi jeg har slukket for DHCP-serveren i den ekstra router og den primære router ikke kan tildele IP-adresser til ekstra routeren?

MVH. S. Kromann


Tips3
Medlem

              Start forfra med en ruter på nettet og test dem en for en på nettet.

     

                     Router nr.1

    Du går ind i opsætningen af routeren og finden den knap hvor du kan klikke og gendanne til fabriksindstildningen, så du starter på en frisk, og efterfølgende indstiller du kanalen for trådløs netværk og adgangskoden.

                    Router nr. 2

    Ja gendan til fabriksindstildninger på samme måde som nr. 1 og du afprøver begge router med en af gangen på nettet, så du kontrollerer at de virker korrekt med en af gangen.

                  Sammenkobling af 2 router.

    Du skal nu ikke lave noget som helst omkring indstildninger, kun koble netkabler rigtig sammen.

    Nr. 1 er koblet til modemet, og fra port nr. 1 i router nr. 1 trækker du en kabel til router nr. 2 i indgangs stikket.

    Og ja så enkelt skal det gøres, router nr. 2 skulde gerne hvere fuldstændig og total ligeglad med at forbindelsen går i gennem en anden router og vider til modemet og ud i ínternettet.

     

    Om nødvendigt kan man da koble 5 eller 10 router sammen, hvis at der er behov for mange land stik feks. ( stor drift )

     

     

    Lad mig kommentere lidt:

    Netop én af routerne skal have DHCP-serveren slået til, og det er logisk at lade det være den oprindelige router i netværket, for så forbliver alle andre indstillinger også uændrede. Jeg har selv sat mange netværk op med to routere på den måde, og det plejer at fungere uden problemer.

    Mon du også er kommet til at slå routerens egen hentning af IP-adresse fra? Selve routeren har også brug for en, så den har en veldefineret plads på netværket.

    Konkret vil jeg lade Router 1 stå uændret, og sørge for at Router 2 har slået DHCP-serveren fra, og i øvrigt standardopsætning.


    kromann
    Registreret bruger

      Hej Henrik

      Jeg har gjort som du har beskrevet, og som jeg i øvrigt har læst i en glimrende artikel i Komputer. Men jeg er måske kommet til at slå routerens egen hentning af IP-adresse fra. Jeg vil prøve igen og have det i mente.

      Tak for svaret.

      S.Kromann

      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.