Ekstra ruter

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
Henrik Rønberg
Medlem

Hej, jeg skal have en ekstra ruter for at få en bedre dækning i huset. Jeg har læst artiklen side 60 i nr. 9 2011 men den ny ruter skal imellem den eksisterende og min fiberboks og ikke iforlængelse af den eksisterende ruter. PC’en er koblet til den eksisterende ruter. Er opsærningen den samme og beskrevet i artiklen.

Netboks ———Ny ruter ——— Eksisterende ruter ——- PC

Venlig hilsen Henrik Rønberg

Ja, opsætningen er grundlæggende den samme, det gør ikke nogen principiel forskel, at du sætter den nye router først i nettet. Det vil næppe være nødvendigt at konfigurere noget kompliceret i den nye router:

Slå DHCP-serveren fra i den sekundære router (den eksisterende), og forbind den med kabel til den primære (den nye). Så får alle computere IP-adresser i det samme netværk, og alle dele taler sammen, uanset om de er forbundet til den ene eller den anden router.

På den trådløse side vil jeg anbefale at bruge samme netværksnavn, kryptering og adgangskode på de to routere. Så kan dine computere koble på ét samlet netværk, og vil automatisk vælge den router, der giver bedst forbindelse.


rosso5300
Medlem

    Hej, jeg har læst den sammen artikle, under “5 trådløse tips” står der på punkt 2 at man kan slukke for radioen i den gamle router: hvad mener man med det?

    Jeg er nemlig tvunget fra tdc side til at bruge en netopia router og der kan jeg ikke se noget der liner en “radioknap” eller linende;

    Og til sidst: hvor langt må en netværk kabel være maksimalt

    Den nøjagtige indstilling i routeren kan variere, men typisk skal du kigge efter “Enable Wi-Fi” eller lignende, og slå det punkt fra.

    Maksimal kabellængde for almindeligt kablet netværk er 100 meter, men i praksis vil det nok fungere en del længere end det.


    rosso5300
    Medlem

      ja men jeg kan jo ikke gøre noget ved instillingerne da det er en medarbejder- bredbånds router (netopia 3347) netop som der står i artiklen.

      vh rossano

      Aha. Netop den router er beskyttet mod konfigurationsændringer, hvilket gør livet nemt for TDC-supporterne men besværligt for brugere, der vil lave relevante ændringer.

      Når du ikke kan slukke for radioen i den gamle, har jeg et andet forslag:

      Sæt indstillingerne i den nye til at være identiske med dem i den gamle, specifikt SSID, krypteringsmetode og adgangskode. Så vil de to routere fremstå som et samlet netværk, og computerne vil automatisk koble sig til den router, der giver det bedste signal.

      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.