Hængelåse på mapper efter deling

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år siden.
Oprettet af
bjarne0402
Abonnent

Efter jeg har oprettet mit lokalnet, og det er både hjemmegruppe og hjemmenetværk, er der kommet nogle hængelåse på mange af mine mapper, synes også det er blevet svære at komme til hinandens mapper, nogen gange vil den have en kode, selvom jeg har indtastet koden for hjemmegruppe, kan jeg ikke fjerne de låse så det bliver nemmere at tilgå mapperne, evt. beskrive dette i jeres næste artikel om netværk om hvordan man arbejder med de låste mapper.

jeg har windows 7

Hængelås symbolet kommer fra Windows’ system med tilladelser, der begrænser eller blokerer visse brugere/grupper fra at nå filerne, og disse tilladelser kan rettes. Hængelåsene viser, at ikke alle har fuld adgang til mapperne. Det kan rettes, her kommer en beskrivelse, der gælder for tilladelser lokalt på computeren:

Højreklik på en mappe, vælg Egenskaber, og klik på fanebladet Sikkerhed.

Markér en bruger med utilstrækkelige tilladelser og klik på Redigér. Nu kan du tilføje tilladelser til mappen. Klik OK, når du er færdig.

Tilladelser via netværk er noget mere kompliceret, her kommer en del fagudtryk ind, der stammer fra sikkerhedsadministrationen i større netværk. Jeg er enig i at det fortjener en opklarende artikel og videresender forslaget til redaktionen.


bjarne0402
Abonnent

    Jeg mener at huske at jeg har været ind via egenskaber og prøve at låse dem op og det hjalp ikke på netværket, det kan også fore komme på nye op mappe jeg opretter og tror at det er fordi mappen nedarver fra mappen overover

    Ja, tilladelser nedarves fra mapper ovenfor – det er både praktisk og kompliceret…

    Netværksindstillingerne er et lidt andet kapitel, det styrer du under “Deling”, der også er et punkt i Stifinders højreklik-menu. Kig der, og sig til hvis du har brug for mere detaljeret vejlending for at få det på plads.

    Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.