Hjemmegruppe virker ikke

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  abosmark 11 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
vestjyden
Medlem

Jeg har på 3 stationære installeret Windows 7 Home Premium, som er købt i en samlet ‘familie-pakke’. Alt fungerer fint. Den ene pc’er har et stort drev, hvor jeg deler en mappe, som jeg på de 2 andre pc’ere har oprettet forbindelse til via ‘Tilknyt netværksdrev’ under ‘Funktioner’ i stifinder. Det vil sige, at der er forbindelse via mit hjemmenetværk. Så langt så godt.

Nu har jeg 2 printere. En netværksprinter som fint kan installeres på alle 3 computere, ved at installere en ny netværksprinter. Jeg har også en ældre printer, der er tilkoblet den ene pc med et parallelt printerkabel. Denne printer har jeg delt, men den kan ikke findes på de 2 andre pc’ere!

Så har jeg læst mig frem til, at alle 3 pc’ere skal være tilknyttet en hjemmegruppe, før jeg kan bruge printeren. Ved at søge på ‘Hjemmegruppe’ i kontrolpanel på én af pc’erne, kommer jeg ind i et skærmbillede hvor jeg kan oprette en hjemmegruppe. For sjov skyld, stiller jeg mig på samme skærmbillede på alle 3 pc’ere, og de viser alle, at jeg kan oprette en ny hjemmegruppe.

Nu klikker jeg så på ‘Opret en hjemmegruppe’ på den ene pc. Jeg sætter flueben i alle 5 checkboxe som vist på Microsofts brugervejledning, og vupti bliver hjemmegruppen oprettet, samtidig med der bliver vist en 10-karakter lang adgangskode, som jeg skriver ned på et stykke papir.

Samtidig sker der det fantastiske, at billedet på de 2 andre computere nu er blevet ændret! Nu kan der ikke længere oprettes en ny hjemmegruppe, så nu er knappen ændret fra ‘Opret..’ til ‘Deltag nu’. Smart! Det vil sige, at der nu er forbindelse!

Men, men, men… Så let er det nu ikke! Jeg trykker på ‘Deltag nu’ på nr. 2 pc, og sætter også her markering i ‘Dokumenter’, så alle 5 checkbokse er markeret, og trykker på ‘Næste’. Nu skal jeg skrive adgangskoden, som jeg skrev ned, men som jo stadig står vist på den pc, hvor jeg oprettede hjemmegruppen.

Jeg skriver omhyggeligt koden og husker, der er forskel på store og små bogstaver, og trykker på ‘Næste’. Nu står den så og kører med den grønne ‘jeg-arbejder-linie’ og efter ca. 1 minut kommer der en fejlmeddelelse, at ‘Der opstod fejl i hjemmegruppe’ med opfordring til at starte ‘Fejlfindingsværktøjet Hjemmegruppe’..

Men intet hjælper!!!!!!!!!!! Jeg har søgt på google og fundet Microsofts vejledning til, hvad jeg kan gøre, bl.a. at ændre alle pc’erne fra hjemmenetværk til arbejdsnetværk og tilbage igen, men INTET hjælper..

Er der nogle der ved, hvad problemet er? Da jeg nyinstallerede Windows 7 for godt et halvt år siden, var der ikke problemer med at oprette hjemmegruppen og tilknytte de 2 pc’ere, men efter jeg har flyttet pc’erne og tilkoblet dem til min TDC Homebox igen, har det ikke været muligt at få pc’erne til at arbejde sammen i gruppe.

Er jeg mon den eneste, der har det problem??


abosmark
Abonnent

    Nej du er ikke den eneste jeg har det på samme måde som dig, håber der er en der vil svarre dig så vi “alle” kan komme videre.:)


    vestjyden
    Medlem

      Ja, men mon ikker der er én ekspert på komputer for alle, der har en god ide.. ?For Microsofts vejledninger giver jo intet svar på problemet..

      Mon IPV6 skulle være slået fra i TDC Homebox? Den er nødvendig for at Hjemmegruppe fungerer ordenligt.

      Prøv den indbyggede Fejlfindingsguide til Hjemmenetværk. Den kan findes hurtigt ved at indtaste dette i Windows’ søgefelt:

      netplwiz
      Jeg vedlægger et skærmskud, der viser hvor guiden vælges.
      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.