NAS server tilgang

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
presac
Registreret bruger

Jeg har en 2TB Medion NAS server som jeg prøver at få sat op til at kunne tilgås fra andre steder end hjemmenetværket. Routeren det tilgås fra er en Tilgin HG1311. Jeg har prøvet med Portforwarding og åbnet port 21 til NAS serverens ip-adresse, men det fungere ikke. Jeg ved ikke om det er opsætningen jeg laver forkert, eller om det er fordi jeg skriver det forkerte i adressefeltet i browseren. Hvis det er muligt at få en udførlig guide til opsætning samt hvordan man derefter kommer ind på NAS serveren efter det er blevet sat op vil det være en stor hjælp.

På forhånd mange tak.

Det er et spørgsmål med en del detaljer, og jeg har desværre ikke mulighed for at give en detaljeret vejlending, især fordi NAS’er og routere er ret forskellige.

Men du er på rette spor, det er korrekt at videresende port 21 (FTP) til routeren. Når det er gjort rigtigt, kan du nå filerne med et FTP-program som FileZilla.

Har du aktiveret FTP-tjenesten i NAS’en og tildelte den nogle mapper? Det foregår fra NAS’ens administrationssider.


presac
Registreret bruger

    Når man har indtaste NAS ip-adressen i browseren på hjemme netværket har den en side hvor man kan logge ind, hvorefter man kan tilgå indholdet. Jeg går ud fra at det skulle virke på samme måde hvis man skulle tilgå NAS serveren fra andre steder i verden.

    Men som sagt før ved jeg heller ikke hvad man skal skrive i adresse feltet i browseren når man skal tilgå den fra andre steder end det netværk den er koblet til.

     


    hlexa
    Registreret bruger

      Windows har indbygget FTP klient.

      Prøv at skrive følgende i adressefeltet i Internet Exploder

      ftp://bruger:password@adresse_på_ftp_server

      F.eks

      ftp://root:[email protected]

      Man kan osse bruge syntaksen det med Explorer – den der ligger i mappen Tilbehør – når man er på LAN.

      Hvis du bruger en anden port en 21, skriver du

      ftp://root:[email protected]:portnr

      Om du faktisk kan tilgå din FTP server afhænger osse af din internet (adsl?) forbindelse og om udbyderen selv bruger NAT.

      Med Telenor får jeg altid samme “offentlige” ip-adresse hver gang, men jeg kan alligevel ikke forbinde udefra. Jeg ved ikke om de har lukket portene eller om de benytter NAT. Man kan købe sig til en “offentlig” men det koster ekstra.

      Jeg kan iøvrigt ikke forstå Telenors forklaring om hvordan det så kommer til at virke.

      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.