Netværk fra stikkontakten

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Erlingja
Medlem

Jeg har med interesse læst om netværk fra stikkontakten. Jeg vil gerne vide om hvilket netværk det er. Fanger de det netværk det som vi har. Vil det sige at det forstærker vores nuværende trådløse netværk at det er det der bliver forbundet, så vi kan få større styrke på vores forbindelser i f.eks. kontoret som ligger et godt stykke fra den trådløse router og i vores søns værerelse. Jeg ville blive meget glad for et svar.

Hej Erling

Netværk via stikkontakten virker, kort fortalt, som et netværkskabel (eller flere). Det har ikke noget med trådløst net at gøre, men virker som en udvidelse af det kablede netværk, der findes ved routeren. Det gør det nemt at trække datanetværk gennem mure – men forstærker ikke det trådløse på nogen måde.

Hvis du skal forstærke og udvide det trådløse netværk, er netværk via stikkontakten ikke umiddelbart løsningen. Det kan indgå, hvis du vil sætte en ekstra trådløs router op, men det er et andet aspekt af sagen.

I dit sted ville jeg først optimere det trådløse net:

1) Sidder routeren dårligt? Den bør sidde højt midt i huset?

2) Er der andre netværk, der interfererer?

3) Kan modtagerne placeres mere optimalt?

Hvis svaret er nej til disse tre spørgsmål, er løsningen at købe en ny router, der enten supplerer eller erstatter den eksisterende. Hvis den nuværende er af den gamle G-type, er det muligt at en N-router kan løse problemet. Ellers skal du have to trådløse routere i netværket, så de dækker hver sin ende af huset.

Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.