Problemer med netforbindelsen

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 1 måned siden.
Oprettet af
dao
Medlem

Vi har trådløs router. 2 stationære + det løse. Når jeg logger på med min pc er der ingen problemer. I samme øjeblik fruen tænder sin stationære, mister jeg forbindelsen til nettet. Har svært ved at komme på igen. Så kører den måske en tid og falder ud igen.

Nogen som har en idé om, hvad der kan være galt? Vi kører begge Vista.

Det lyder som om begge computere har samme adresse på netværket, den såkaldte IP-adresse. Den har typisk formen 192.168.X.Y, hvor X plejer at være 0, 1 eller 2, Y kan være alt fra 0 til 255. Formen 10.45.X.Y forekommer også.

Du undersøger faktisk nemmest IP-adressen fra et kommandoprompt:

1) I Start-menuen vælger du Kør…, skriver CMD og trykker Enter.

2) I det vindue, der åbner, skriver du IPConfig og trykker Enter. Det giver nogle tekniske oplysninger – se første skærmskud. Her finder du IP-adressen ved feltet IPv4-adresse. Hvis den er ens på de to computere, ligger problemet her.

I så fald ligger løsningen i Kontrolpanel/Netværksforbindelser, hvor du skal sætte computerne til at hente IP-adresse automatisk. Se andet skærmskud for at se den rette indstilling.

Ligger problemet ikke her, må vi undersøge det nærmere. I alle tilfælde vil det være godt at kende IP-adresserne, gerne ved at vedlægge et skærmskud her.

Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.