Trådløs netværk

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 10 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
finndu
Registreret bruger

efter at have læst jeres udmærkede artikel om trådløs internet, har jeg et spørgsmål,

hvis forbindelsen er lidt langsom, kan man så med fordel købe en ny trådløs router

f.eks.  dem der hedder 802.11ac, for at forbedre hastigheden.

forbindelsen er lidt langsom nede i stuen,det skal siges at routeren er på 1 sal, 

og min kone bruger en bærbar  nede i stuen,

vi har en Linksys Dual-band Wireless-N gigabit router 80211n

 

Hvis det kan betale sig, så er det forhåbentlig ikke så svært at skifte den gamle ud med den nye

tak for et godt blad.

med venlig hilsen finn duncan

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Ved trådløst netværk skal specifikationerne være ens i begge ender for at udnytte den høje hastighed – poluplært sagt er det laveste fællesnævner der bestemmer hastigheden, så hvis ikke din pc understøtter 802.11ac får du ikke glæde af at skifte til en router med denne standard.

    Til gengæld kan det nogle gange gøre underværker at flytte lidt rundt på routeren hvis det er muligt – tit skal der bare få cm til for at signalet går bedre igennem. Radiosignalet er ret følsomt overfor f.eks. betondæk i etageejendomme lige som ‘tætte’ vægkonstruktioner kan dæmpe signalet en hel del.


    hlexa
    Registreret bruger

      Foruden de råd Jan Larsen giver, så kunne du undersøge signalforholdene forskellige steder i huset. Den CD der kom med KfA 8-2013 indeholder InSSIDer, et program som bl.a kan vise signalstyrker. Installer den på din kones bærbar og gå lidt rundt i huset med den for at måle signalstyrken fra din Linksys router forskellige steder. Du kan læse mere om programmet på side 47 i bladet.

      En anden ting du skal være opmærksom på er, at 2,4 GHz rækker længere end 5 GHz. Tænk på sådan noget som Kalundborg langbølgesender, som man kunne lytte til helt nede i Australien. Jo langsommere frekvens, jo længere bølgelængde og længere rækkevidde. Den nye standard du nævner, 802.11ac benytter 60 GHz. Det vil give endnu dårligere rækkevidde.

      Endnu et forhold kan være kabinettet på din kones bærbare. Min kone har en Macbook Pro med aluminium kabinet. Jeg har en hvid Macbook med plast kabinet. Vores router står ca midt i (et plans) huset. Jeg kan udemærket få et fint signal i et værelse nede i det ene hjørne af huset skråt gennem 3 vægge og længst væk fra routeren. Min kones MBP får til gengæld et dårligt signal. Det skyldes kabinettet, der virker som et Faradaysk bur:

      http://da.wikipedia.org/wiki/Faradays_bur

       


      hlexa
      Registreret bruger

        Glem det med de 60 GHz. Det er en endnu nyere standard, 802.11ad.

        Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.