Udvidelse af netværk

Løst
Dette emne indeholder 10 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  hlexa 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
mogensheltenov
Medlem

Jeg er interesseret i at udvide mit netværk som beskrevet i 9-2011, Da min internetudbyder kun har forsynet mig med en g-router (vist nok p.g.a. samtidig IP teefoni). I artiklen er der beskrevet, at man kan slukke for “radioen” i den gamle router for at opnå den fulde n-router hastighed. Hvordan slukker man for “radioen” og vil IP telefonien så virke? (Har aldrig hørt udtrykket “radio” i forbindelse med en router)


hlexa
Registreret bruger

    Men kan disable radioen i en router på flere måder – afhænger af hvad det er for en router. Nogen gange skal man ind på routerens konfigurationsside og slå det fra der. Som regel benytter man en browser og logger på routerens ip adresse. De nærmere instruktioner er som regel beskrevet på udbyderens hjemmeside under Support. Andre gange kan der være en tænd og sluk knap. Det kommer an på modellen.

    Jeg spurgte faktisk om hvad betegnelsen “radio” er, hvilket der desværre ikke svares på. Er klar over, at det sandsynligvis er betegnelsen for en af indstillingerne på konfigurationssiden – men hvilken? (Min router er af mærket Xyxel) Ej heller er der svar på om IP telefonen stadig vil virke, hvis “radioen” slås fra på udbyderens router.

    Håber på et mere fyldelstgørende svar.

     


    hlexa
    Registreret bruger
      Bruger mogensheltenov skrev: ‘Har aldrig hørt udtrykket “radio” i forbindelse med en router’.
       
      Det er nok et lidt gammeldags udtryk, men der menes den enhed i din Zyxel router der evt kan sende og modtage et WiFi trådløs signal. Hvis routeren er forsynet med mulighed for trådløs opkobling. Det er ikke alle Zyxel router der er det.
       
      Men hvis routeren er forsynet med mulighed for trådløs opkobling kan du slukke for ‘den enhed i din router der kan sende og modtage et WiFi signal’ som jeg har beskrevet tidligere.
       
      Artiklen i 9-2011 er delt i en hovedartikel – der omhandler WDS – og en siderude med nogle generelle “trådløse tips”.
       
      Sidstnævnte siderude beskriver bl.a måder at udvide (dækningen i) dit trådløse netværk, hvoraf “Sluk for radioen i den gamle router” bare betyder, at du beholder de øvrige funktioner med routeren herunder telefonien og erstatter din gamle routerens ‘radio’ med en anden router med 802.11n ‘radio’ såfremt din nuværende router er forsynet med en trådløs ‘radio’.
       
      Det er selvfølgelig en mulighed, at din nuværende Zyxel router overhovedet ikke er forsynet med en ‘radio’. I så fald behøver du selvfølgelig ikke slukke for nogen ‘radio’ i den gamle router.
       
      HTH

      hlexa
      Registreret bruger
        PS. Hvorfor kan jeg ikke lave en blank linie mellem afsnittene?

        hlexa
        Registreret bruger

          Hov! Det er ikke WDS i hovedartiklen, men en standard trådløs LAN topografi, fordi forbindelsen mellem routererne er kablet. Det havde været WDS hvis forbindelserne var trådløse. F.eks med repeatere og/eller extendere.


          hlexa
          Registreret bruger

            Bonus tip. Fordelen ved en standard trådløs LAN topografi som beskrevet i artiklen er, at der er fuld knald på om man sidder med sin bærbar i den ene af huset eller i den anden. Bruger man en repeater, så halveres netværkshastigheden for hver gang en ny enhed kobles på. Men man kan osse ha’ behov for at få et godt signal når man flytter sig med sin bærbar – såkaldt roaming. I det tilfælde skal den bærbar – klienten – selv finde ud af at koble sig fra den router der dækker den ene ende af huset og hoppe over på den anden, der dækker den anden ende. Det kan godt giver problemer hvis signalstyrken er for stor i første tilfælde – det giver anledning til det såkaldte ‘bug light problem’. Situationen minder om et møl, der hele tiden flyver ind i et lys og som ikke kan få sig selv til at forlade det. Løsningen er, at trimme systemet ved skrue ned for styrken i routernes radio indtil klienten skifter mellem routerne på det rigtige sted i huset.


            hlexa
            Registreret bruger

              Hurra! Nu virker blank linie mellem afsnittene igen 🙂


              hlexa
              Registreret bruger

                Hov2! Da jeg læste artiklen af Henrik Ræder Clausen sidste år var jeg ikke abonnent og kunne ikke spørge her på forum.

                Jeg er i tvivl om det er rigtigt, som det står i trin “3”  under “Forbind de to routere”, at den nye router kunne forbindes via WAN porten.

                Det er muligt det kan lade sig gøre med nogle typer routere, men det sikreste er at forbinde den nye router til sit LAN via en LAN port.

                Det kunne jo være, at WAN porten ikke virker som LAN port selvom DHCP (og NAT) er slået fra. Benytter man en LAN port er det sikkert, at den fungerer som LAN port.

                Udtrykket ‘radio’ kommer fra, at trådløst netværk bruger (højfrekvente) radiobølger, og at brugerfladen i routerne ofte bruger ordet, hvor man kan slå det trådløse signal fra. Derfor er det godt at bruge.

                Og så må jeg undskylde forvirringen om WAN/LAN porte. Det kommer fra at jeg selv bruger DD-WRT, hvor WAN-porten uden videre kan slås om til at fungere som endnu en LAN-port. Jeg har simpelthen glemt, at det på mange routere ikke kan lade sig gøre, og at man derfor må nøjes med de fire porte, der er sat op til LAN fra fabrikkens side.


                hlexa
                Registreret bruger

                  Åh ja, det kunne jeg osse med DD-WRT på min Netgear WRT3600L som access point. Men jeg syntes det var lidt ustabilt, så jeg gik tilbage til at benytte en LAN port.

                  Nu har jeg så omkonfigureret WRT3600L’en tilbage til at være router.

                  Det virker fint, selvom det betyder dobbelt-nat.

                  Cheers, Axel

                  Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.