Varm router

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 7 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Som YouSee kunde har jeg en Netgear CG3000 trådløs router. Den er enormt varm, og jeg kan regne ud at den må være en stor strømsluger. Modsat andre elektroniske dimser kører den jo for fuld kraft hele døgnet rundt.

Er der noget at gøre ved det. Enten få en anden router, slukke den om natten eller måske bare slukke for det trådløse om natten (det må være WiFi, der bruger strøm lige som på andet elektronik). Det er jo ikke alle apparater, der kan lide at slukkes helt.

Mit signal er heller ikke optimalt, og at få en forlænger-router forværrer jo kun problemet med strømforbrug. Er det i øvrigt tidssvarende at have en router, som hverken har 802.11ac WiFi eller 5 GHz?

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Jeg har tilfældigvis en CG3700 router fra YouSee, og den bliver næsten ikke varm.

    En hurtig søgning viser, at der er andre, der oplever et tilsvarende problem med CG3000, men det ser ikke ud til at være videre almindeligt.

    Mit bedste bud er, at der er tale om en hardware-fejl af en slags. Du kan prøve at nulstille routeren ved hjælp af reset-knappen. Det er et forsøg værd, men det hjælper næppe. 

    Hos YouSee kan vi læse, at routeren har et strømforbrug på 12W, så hvis den bliver brandvarm, er der en høj risiko for, at den er mere eller mindre defekt: https://kundeservice.yousee.dk/bredbaand/installation-og-opsaetning/faa-hjaelp-til-opsaetning-af-dit-yousee-bredbaand/netgear-cg3000

    Typisk foregår langt den største varmeproduktion i strømforsyningen, så hvis selve routeren bliver meget varm, er der god grund til bekymring. 

    Jeg vil anbefale dig at kontakte YouSee og spørge dem. Jeg vil tro, de uden videre udstyrer dig med en ny router: http://yousee.dk/hjaelp_og_support/kontakt.aspx


    jann1
    Abonnent

      Tak for svaret

      Jeg kontaktede YouSee og fik uden problemer en ny og bedre router. Jeg svarer først nu, da jeg ville være sikker på at den nye router fungerer problemfrit. Og det gør den.

      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.