WI-FI tænd/sluk virker ikke

Ikke løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  hlexa 9 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
swendp750491
Abonnent

WI-Fi On/Off

Jeg har netop installeret Windows 8 Pro, i en ren installation på min bærbare ACER Aspire 5020.

Jeg har oprettet en særskilt partition til Win 8, som så er installeret i en dual-boot med Windows XP.

Det hele virker reelt ganske fint, bortset fra, at min trådløse forbindelse i Windows 8, overhovedet ikke er til at sparke i gang. De to fysiske knapper på maskinens front, til tænd/sluk af Wireless LAN ikke lyser og ikke kan bruges – der er ingen respons på dem.

Inde i Windows 8, vises det trådløse netværk, som værende IKKE TILGÆNGELIGT.

I indstillinger >  Netværk, kan FLYTILSTAND klikkes til og fra, medes der vises Wi_FI (FRA), uden en knap til at slå til og fra med, så tilstanden kan ikke ændres fra denne position.

Det trådløse kort er et Broadcom 802.11g, og i Enhedshåndtering vises at enheden virker korrekt. Ved forsøg på opdatering af driver til dette kort, meldes at driveren er den rigtige.

 

Jeg har prøvet med Win 8`s, netværksfejlsøgning, som kun fortæller at jeg skal tænde for den fysiske knap, hvilket så ikke kan lade sig gøre.

Jeg vil selv tro, at det er et driverproblem i en Win 8 forbindelse, men kan ikke umiddelbart finde sådan en fyr. Jeg er heller ikke sådan helt klar over, hvilken driver, der kontrollerer de fysiske knapper, for det må være der problemet opstår.

I de tidligere Windowsversioner kunne man ændre inde i win.ini, men det er måske en såkaldt tjeneste, der skal startes i  Win 8?

 

Med et ethernetkabel tilsluttet, er der derimod ingen tilslutningsproblemer.

 

Det skal nævnes, at når jeg Booter op i XP, er der heller ingen problemer, begge netværkstilslutninger virker som de skal, de to knapper på fronten lyser og blinker som de skal og den trådløse forbindelse oprettes automatisk – alt lige efter bogen.


hlexa
Registreret bruger

    Prøv at søge efter en nyere Firmware opdatering til det trådløse netkort.

    Jeg går ud fra det virker under XP.

     


    hlexa
    Registreret bruger

      En ACER Aspire 5020 har efterhånden en del år på bagen. Måske skulle du se dig om efter en USB WiFi dims der understøtter Windows 8?

      Jeg har googlet lidt om PC Cards, men jeg tror ikke der findes hardware af den slags der understøtter Windows 8.

      USB interface er nok dit bedste valg.

       


      swendp750491
      Abonnent

        Tak Axel

        Jeg har godt nok overvejet din løsning med en USB-WI/FI-dimmer. Jeg vil dog helst, at det bliver sidste udvej. Alt andet lige ville det være bedst, hvis det kunne lykkes at få det indbyggede netværkskort til at virke. Det ville være lidt underligt, at der ikke er udviklet en driver eller andet til Win8!

        Ved du, hvilket program / proces, der styrer de to fysiske frontknapper?


        hlexa
        Registreret bruger

          Ved du, hvilket program / proces, der styrer de to fysiske frontknapper?”

          Noget i BIOS, måske.

          Har du undersøgt om der er en Firmware opdatering til kortet/chipsettet? Prøv at besøge Broadcom.



          keld m
          Abonnent

            Hej, Sjovt nok 🙂 så ligner dit problem et andet problem som jeg lige har besvaret andet steds. Selvom du bruger de nyeste drivere er de sikkert fra en tid hvor ingen har hørt om Windows 8. Nu er min en nyere ALDI model ( ca. 4 år gammel bærbar Medion computer ). Så det er slet ikke sikkert mit forslag virker, men prøv bare.

            Her er det så: Når jeg kigger på funktionstasterne bærer et af dem et ikon for trådløst netværk. Nemlig [F7]. Jeg kan tænde og slukke trådløst netværk ved at taste [FN]+[F7]. (Hold FN tasten nede og tryk F7 tasten og slip). Mit gæt 🙂 er at et lignende tastetryk vil virke på din computer. Men som sagt kender jeg ikke din computer og det er muligt at en anden kombination vil virke. De 2 knapper foran kommer kun til at virke når ACER engang måske laver en driver.

            God fornøjelse.

            Med venlig hilsen Keld


            swendp750491
            Abonnent

              Hej ! Tak for svaret.

              Mit tastatur har desværre ingen netværks-ikoner, men jeg prøvede (Fn) samt adskillige tastekombinationer.

              Det virker bare ikke, men var da forsøget værd. Jeg har i mellemtiden købt en USB-netværks-enhed og den virker virkelig godt – rigtig god hastighed. Det eneste minus er “pinden”, som er lidt i vejen 🙂

              Med venlig hilsen

              Svend

              Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.