WiFi, microbølgeovn og vand

Ikke løst
Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  hlexa 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

Man ser ofte, at folk påstår, at en microbølgeovn kan genere en WiFi forbindelse der benytter 2,4 GHz båndet (802.11b/g).

Så i (går) aften, da jeg skulle opdatere Vista på min kones Macbook Pro over WiFi skulle jeg osse lige varme en portion millionbøf med kartoffelmos.

Mmm!

Det (opvarmningen) kørte i 4 1/2 minut. Der er ca 5 meter fra MBOen og hen til access pointen. Forbindelsen til AP fra Macbook sker over en repeater, der står ca 5 meter ned ag gangen vinkelret på sigtelinien mellem APen og MBOen, og Macbooken befinder sig ca 3 meter vinkelret derpå fra repeateren.

Alså skulle MBOen kunne genere både forbindelsen mellem AP og repeater og mellem repeater og Macbook.

Hvad var så resultatet?

Det gav overhoved ingen forstyrrelse.

En anden “and” man ofte læser om er, at vand skulle blokere for WiFi signalet. Forklaringen skulle være, at strålingen i en MBO absorberes i vandmolokylerne i maden og på den måde bliver svækket når de går vidre.

Problemet med den forklaring er, dels at så ville vandet i maden nær overfladen forhindre strålingen i at trænge længere ind i maden, dels at opvarmningen i en MBO slet ikke sker ved absorbsion.

En MBO udnytter den egenskab ved vandmolokyler, der iøvrigt osse giver vand mange af dens nyttige egenskaber, at vandmolokylerne er bi-polære – er små magneter med en plus og minus ladning.

En MBO opvarmer ved at få vandmolokylerne i maden til at vride frem og tilbage mod hinanden og overfører på den måde varme i form af kinetisk energi til maden.

Og microbølgerne passerer fint gennem vand  🙂

Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.