Win XP vs Win 7

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
John L
Medlem

Hej 🙂

Jeg sidder med det problem at min nye win 7 maskine ikke kan komme i kontakt med min gamle XP maskine. (gammeldaws netværk)

Jeg har søgt en del på google og fundet div. vejledninger med firewall settings og ens “arbejdsgrupper” osv.

Jeg kommer bare ikke videre…….

Hvad er problemet  –  HJÆLP 🙂

JOHN

Du må lige beskrive nærmere, hvad ‘kontakten’ går ud på, men det er vel fil- og/eller printerdeling?

Her er første trin at dele de filer og printere, der skal bruges over netværket. Hvis det ikke er gjort, vil computeren faktisk være helt usynlig på netværket.


John L
Medlem

    netværket har kørt stabilt imellem 2 XP maskiner, dvs netværket fungere, !!!problemet opstår når win 7 maskinen skal med på det netværk, det kan jeg ikke få den til overhovedet.

    Jeg tror at alt er sat rigtig, men der er sikkert et eller andet flueben eller lille indstilling jeg har over set, kender du til nogle standard “dumme” fejl som man typisk laver i denne slags netværk, eller findes der en meget TRIN for TRIN vejledning når man skal lave netvært i mellem disse to udgaver af OS ???

    De to mest almindelige “dumme fejl” er forskellige navne på arbejdsgrupper og at man har glemt at dele den resource, der skal deles på netværket. De to ting synes at være i orden hos dig.

    Den tredje almindelige fejl er at have sat en firewall op til at være mere paranoid end nødvendigt. Bruger du Windows’ firewall eller en anden?

    Jeg vil godt vide noget nærmere om, hvad du prøver at komme i kontakt med i netværket – filmapper, printere, andet? Det gør det nemmere at indkredse problemet.

    Du kan teste den helt grundlæggende netværksforbindelse på denne måde:

    Find netværksadressen (IP-adressen) på en af XP-computerne. Det kan du gøre ved at åbne et kommandoprompt og indtaste kommandoen ‘ipconfig’. IP-adressen er på fire tal adskilt af punktum, f.eks. 192.168.1.42.

    På Win7-computeren åbner du også et kommandoprompt, og giver denne kommando, naturligvis med din IP-adresse indsat:

    ping 192.168.1.42

    Det starter fire enkle kontaktforsøg mellem computerne. Hvis de fejler, er der noget i netværksforbindelsen, der er galt. Virker det, er problemet andetsteds.


    John L
    Medlem

      Hej komputer og “med”læsere.

      Jeg har inden jeg læste dette indlæg, gjort et sidste forsøg på at få skidtet til at virke. bla. ved og kører alle netværksguiderne IGEN på alle 4 maskiner.

      Netværket virker tilsyndeladende nu.

      Hvor fejlen har ligget henne er meget svært at sige noget om, men umiddelbart er det MEGET simpelt at lave netværk imellem XP og win 7.

      Min fejl har været at jeg nok har gjort det for kompliceret for mig selv.

      Hvis man blot sørger for at arbejdesgruppen har sammen navn, burde det kører der fra. – blot en info fra en “lettet” læser.

      Tak til “komputer” og til alle læserne, KEEP IT SIMPLE

      JOHN

      Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.