wol

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
mortendiedrichsen
Abonnent

hvordan finder jeg ud af om en router understøtter wol. (wake on lan)

I det forrige blad i sendte ud, testede i en del routere. er der nogle af dem der understøtter wol.   ???

Et interessant omend lidt specielt spørgsmål. Nu er der faktisk to forskellige funktioner at diskutere her, nemlig WoL lokalt (det er bare en UDP-pakke direkte over netværket), eller ude fra internettet. Der er en lang og meget tektnisk debat af WoL i denne artikel: 

http://www.wolcenter.com/faq.php

Kort fortalt er “Lokalt WoL” ikke noget problem, der skal bare sendes den rigtige UDP-pakke, så vil en korrekt indstillet PC opfatte den og starte.

Det interessante og omfattende spørgsmål er WoL udefra. Jeg skrev i sin tid testen, men undersøgte ikke routernes “WoL fra Internet” mulighed, og det kan være svært at udlede noget præcist fra routernes datablade.

Den sikreste måde at få WoL funktionen er at bruge DD-WRT, enten ved selv at installere det på en router, eller ved at købe en, der har dette alternative program installeret på forhånd, f.eks. en router fra Buffalo:

http://www.buffalotech.com/products/wireless/wireless-n-routers-access-points/airstation-highpower-n450-gigabit-wireless-router-wzr-hp-g450h

Lad endelig høre, hvis du eksperimenterer mere med det.

Hej Henrik.

Tak for svar.

Jeg har ikke noget problem med at få wol. til at virke.

Det er værre med wol wan.

Jeg har prøvet at installere DD-WRT på min router ( D-link dir-825) med den seneste opdatering der var til rådighed for 3-4 måneder siden.

Jeg forwardede port 9 både med tcp og udp til til lan ip 192.168.0105 som er adressen på min nas ds411, men det lykkedes ikke at starte den fra wan.

Efter installationen af DD-WRT begyndte min router at falde ud endgang imellem, så jeg skulle genstarte den, får at få internet forbindelse igen. Derfor geninstallerede jeg den originale firmware til routeren igen, og derefter har der ikke været flere udfald.

Da det kun er min nas jeg ønsker at bruge wol wan på, og den kan sættes op til selv at genstarte efter pludselig strøm afbrydelse, tror jeg at jeg kobler den til en stikkontakt der er styret af IHC så jeg kan tænde og slukke nas’en den vej igennem i stedet for.

Mvh. Morten Diedrichsen

Forummet 'NETVÆRK' er lukket for nye emner og svar.