2 printere

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Zipler 13 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
ovelar
Medlem

Jeg har for nylig anskaffet en ny printer, (HP Deskjet F2280), som tilsluttes via USB. Jeg også en gl. printer (Canon BJC240) som er tilsluttet via LPT1. Jeg har nogle gamle hjemmelavede DOS-programmer, skrevet i BASIC og COBOL, og de kender kun den gl. printer. Hvordan får jeg disse programmer til at benytte den nye printer? Alternativet er at have 2 kabler, eet til hver printer samt at skulle ændre i kontrolpanelet hver gang jeg bruger de gamle programmer. Jeg må lige tilføje, at jeg kører med Windows XP.

Med venlig hilsen

Ove Larsen

 


Zipler
Medlem

    Der findes et lille, meget enkelt trick, der burde få det til at virke uden tilkøb.

    Du deler den USB-opkoblede printer som en netværksprinter – eks. her med navnt HPPRT

    Så går du i en kommandoprompt og skriver:

    net use lpt1: \navnpåpc]HPPRT /Persistent:YES

    Ovenstående kommando gør, at når der printes til LPT1: printerporten, sendes print til netværksprinteren på “navnpåpc” der hedder HPPRINT – og “Persistent” betyder så at computeren også skal huske dette efter en genstart.

    Hvis så ellers printeren er i stand til at forstå ASCII (rene karakterer), vil det virke. Men man kan bekymre sig for, om den kan det… – det er der nemlig færre og færre lavprisprintere der kan….. – og i så fald vi Du slet ikke få det til at virke. Heller ikke på andre måder.

    Mvh Michael


    ovelar
    Medlem

      Tak til Zipler for forslaget til afhjælpning af mit problem. Desværre fungerede det ikke, hvilket Du også forudsagde som en mulighed. Nu må jeg nok belave mig på at have besværet med at skifte mellem de 2 printere.

      Mvh Ove

      Forummet 'PRINTERE' er lukket for nye emner og svar.