Dele printer på netværk

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
Karsten Andersen
Medlem

Jeg har anskaffet en ASUS RT-N16 router, fordi den er omtalt og beskrevet i Komputer 16 og 17.2010. Den var let nok at sætte op og forbinde 2 stationære og 4 trådløse. Hensigten var kunne dele printerne. En OKI B410dn kan slet ikke få kontakt til routeren gennem netkablet. Det har jeg kontaktet OKI om. En Konoka Minolta magicolor 2300w var let at koble på routeren med USB. Men den virker ikke til udskrift. Jeg har forsøgt at følge anvisningen i nr. 17 på side 59. Den passer ikke til XP, men jeg har forsøgt at installere med “Installer Hardware”. På en HP med Vista har jeg fulgt anvisningen og fundet driveren på listen og oprettet. Men den kan alligevel ikke udskrive hverken testside eller fra dokument.  Hvordan kommer jeg videre?

Det er desværre ikke alle printere, der er kompatible med ASUS-routeren. Deres hjemmeside angiver tre mærker som kompatible, og derunder kun specifikke modeller (andre modeller kan vise sig at fungere):

http://event.asus.com/2009/networks/printersupport/rt-n16.htm

Hvis dine printere kan indstilles til at være kompatible med en af disse (f.eks. en HP-model), kan det falde på plads og bringes til at fungere ved at du også bruger HP-driveren til din printer.

Konika printeren er ikke løst.

OKI printeren er kommet på nettet, og alle pc-er kan udskrive. Men der er opstået et nyt problem. Fra nogle pc-er kommer udskriften ikke ud. Den bliver liggende i pc-en til denne bliver startet igen. Når den startes, kommer en udskrift. Hvis der ligger 6 udskrifter, skal pc-en genstartes 6 gange. Oki siger forbindelsen er i orden, så det ligger ikke i printeren eller routeren, men i Windows.

Med venlig hilsen

Karsten Andersen

Det lyder som om printer spooler (et baggrundsprogram i Windows) bryder sammen, hvilket der kan være forskellige årsager til. Når computeren genstarter, sender den et dokument, og bryder så sammen igen.

En løsning der har virket for andre, er at sætte printer spooler til at genstarte ved fejl. Det har jeg fundet en vejledning til her. På engelsk, jeg håber det går an:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110523104743AABzdHT

Go to Start / Run and type in “services.msc” without quotation marks, then press Enter or click OK.

In the window that opens (Services) look for “Print Spooler” on the right

Right-click “Print Spooler” and select “Properties”.

Click on the “Recovery” tab and change all 3 drop-down boxes to “Restart The Service”.

Make sure the 2 text boxes underneath say “1” in them.

Click Ok until you are back at the Services window, close it and you’re good to go.

Go back into the properties of the “Print Spooler” tab and be sure to click Start to restart the Print Spooler service and it will restart the service immediately.

The Print spooler depends on the Remote Procedure Call (RPC) service. Is this service disabled? Go to services.msc look for RPC. Check state: Automatic

Det har virket perfekt. Ændring af printspooler har løst problemet på den Win XP jeg lige har gennemført det på nu. Tak for det. /Karsten Andersen

Løsningen har virket perfekt i mere end et år. Nu er det imidlertid genopstået den samme fejl, som jeg formoder skyldes en af de automatiske opdateringer. Dog med den undtagelse, at når computeren genstartes udskrives alle de ventende dokumenter, hvor det fø kun var det første i køen.

Jeg har derfor gentaget proceduren med printspooleren, men det har desværre ikke haft nogen virkning.

Med venlig hilsen

Karsten Andersen

Forummet 'PRINTERE' er lukket for nye emner og svar.