Er Lexmark printers blokering lovlig?

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
lau
Abonnent

Hej forum

Jeg har igennem de sidste 2 år brugt en Lexmark Interact S605 printer/scanner – for øvrigt efter K-Komputers anbefaling for bedste test – og har for det meste brugt kompatible patroner, indtil for nylig uden problemer. Nu er den låst idet den fortæller at den gule farvepatron er tom, og at printeren ikke kan fungere førend en ny isættes. Selv om jeg sætter endnu en ny kompatibel i, kommer samme besked. Jeg har læst at Lexmark med deres software installerer et program som udelukker uoriginale patroner, men jeg undrer mig over at det ikke er sket tidligere. Er det overhovedet lovligt at de kan installere sådanne blokeringer. Det er da helt uhyrligt hvis det er korrekt. Er der nogen måde det kan omgås, eller er jeg nødt til at udskifte til en anden printer? Jeg bruger WIN7-64bits-HomePremium.

Der er ingen tvivl om, at det er lovligt for Lexmark eller andre at blokere for uoriginale blækpatroner – spørgsmålet er så, om det er den dårlige omtale værd.

Nu ser jeg ikke umiddelbart at din model skulle have den blokering – har du en kilde til historien? Jeg er mere tilbøjelig til at tro, at der er en fejl på den nye patron.


lau
Abonnent

    Hej Henrik

    Kilden jag har det fra, er fra et forum i eksperten.dk:

    http://www.eksperten.dk/guide/1409

    Det er 2 nye patroner fra forskellige tidligere anvendte leverandører, som jeg har brugt. Derfor tror jeg ikke, at der er fejl på dem, det har der ikke været førhen.

    Er det muligt for K-Komputer at anbefale en printerleverandør, som ikke benytter sådanne blokeringer??

    Tak, det er noget af en detektivhistorie. Med patentnummer og det hele.

    Uden at have det fulde overblik, ved jeg positivt at Lexmark, HP og Epson i et vist omfang blokerer uoriginalt blæk. Det har også at gøre med at specielt de billigste printere sælges så billigt, at fabrikkens fortjeneste kun ligger i blækket.

    Når det er sagt, er det også værd at huske, at uoriginalt blæk kan være af yderst svingende kvalitet, det kan ikke ubetinget anbefales.

    Jeg har foreslået redaktionen at vi skriver en uddybende artikel om problemerne, der afklarer, hvor udbredte den slags julelege egentlig er.

    Forummet 'PRINTERE' er lukket for nye emner og svar.