print på netværksprintere fra pc

Ikke løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 9 måneder, 3 uger siden.
Oprettet af
nulputte3344
Abonnent

Printerens mærke/producent:
Printerens modelnummer:
Spørgsmål:Jeg var på besøg hos en og ville gerne printe på vedkommendes netværksprinter. Det vist sig at jeg skulle installere hele suiten for pågældende printer på min pc.

I stedet for printede jeg til pdf, sendte det til min ipad og printede det direkte på printeren uden at installere noget som helst nyt program på ipad.

Da det var en ny printer, formoder jeg der er en “generisk” måde at printe på. Hvorfor er det samme ikke muligt på PC?

(for mange år siden kunne man vælge “generic” printer i windows ), eller er det mig der ikke ved hvordan man lige finder det, sætter det op i w10?

Anders K.

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Anders

  Ja, her er der god grund til at spørge “Hvorfor er det så nemt på en iPad?”. Den konkrete årsag er Apple-systemet AirPrint:

  https://support.apple.com/da-dk/HT201311

  Det leder direkte til et oplagt spørgsmål: “Findes det til Windows?”

  Og svaret på det er, så vidt jeg ved, et forbløffende klart ‘Nej’. Der ligger nogle tekniske forklaringer bag, at Apple jo bruger Unix, der har et godt standardiseret CUPS-system til udskrift.

  Det modsatte kan lade sig gøre – at gøre en Windows-printer tilgængelig for iPad og andre Apple-enheder, men på Windows har vi stadig brug for at hente og installere specifikke drivere til printeren. Heldigvis er Windows blevet meget god til at klare det automatisk – når det er nødvendigt at gøre det selv, ser jeg altid efter den mest skrabede driverpakke, producenten tilbyder.

  Der findes faktisk stadig nogle ‘generisk’ printerdrivere til Windows, men de er til meget gammeldags printere. Og jeg er helt enig – det burde være muligt! I det mindste kunne der eksistere en basisdriver til PostScript-printere, det ville dække et bredt udvalg af moderne printere.

  Det var en lang snak uden en konkret løsning. Men jeg håber, det giver lidt bedre mening nu.


  nulputte3344
  Abonnent

   Oki, men så kan man jo installere et ubuntu system på virtualbox 🙂 ubuntu fra 17.04 skulle have air print 🙂 det kigger jeg på nu.

   Det lyder som meget, men hvis airprint fungerer via ubuntu, fungerer det for mange forskellige printere, og man skal jo så kun installere ubuntu en gang, mens man principielt skal installere programpakker for alle de printere man kommer i nærheden af (og vil printe på). nu har jeg en bærbar så det er måske mere relevant end for en stationær

    

    

    

   HenrikClausen
   HenrikClausen
   Komputer for alle

    Tak, det giver god mening – faktisk så god, at jeg vil foreslå at vi skriver en artikel om det. For med de ganske små NUC-computere er det jo nemmere end nogensinde at bygge sin egen printerserver 🙂

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

     I øvrigt kunne  man også bruge en Raspberry Pi til at levere AirPrint:

     https://raspberrypi.dk/webshop/kategori/raspberry-pi-modeller/

     Du skal være abonnent for at skrive et indlæg