Adope Reader x og PDF-filer

Løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 12 måneder siden.
Oprettet af
juuland
Abonnent

Jeg har problemer med gamle PDF-filer  fra 2005 ( slægtstavler med fotos ). Når jeg forsøger at åbne dem får jeg ” insufficient data for an image ” og kan kun se lidt af startteksten og enkelte billeder spredt i filen.

De findes på 2 ens CD-er og samme resultat giver begge CD-er på 5 forskellige computere med WP, Vista og Windows 7. Filerne kunne ses på min gamle computer, da jeg modtog dem i 2005.

Min computer anvender Adope Reader X, og af egenskab for filerne fremgår det at PFD Producer er: ” Adobe Acrobat 6.0 paper capture “.

Ligger fejlen i versionsforskelle af Adobe?

Mvh

Erik Andersen

 

Det ligger formodentlig et lidt uventet sted, nemlig at tegnene i filen bliver tolket forkert, og at der derfor sker fejl i læsningen af filen. Andre har haft det problem.

Løsningen skulle være at angive det rigtige tegnsæt manuelt. Det gør man i Kontrolpanel / Internationale/sproglige indstillinger (se skærmskud), under punktet Sprog for programmer, der ikke understøtter Unicode. Klik på Skift systemets landestandard og vælg Engelsk (se skærmskud 2). 

Det lyder måske eksotisk, men har løst nøjagtigt dette problem for andre, hvis indscannede PDF-filer var holdt op med at fungere i nye versioner af Reader.


juuland
Abonnent

    Tak for hurtigt svar.

    Desværre hjalp det ikke på læsbarheden, der stadig kommer op med medelelsen ” insufficiant data for an image ” – også efter genstart. Men et eller andet kan jo aflæses bl.a. nogle bileder og også hvor mange sider PDF-filerne består af.

    Mvh

    Erik Andersen

    Hvis du har en eksempelfil på under 2 MB må du meget gerne vedlægge den til sagen her, så jeg kan kigge nærmere på den. Du skal blot ændre efternavnet til .JPG, så kan du sende den – jeg ændrer det tilbage senere.


    juuland
    Abonnent

      Hej Henrik

      Det er jo pinligt jeg ikke har set dit svar.

      Jeg forsøger at omdøbe et af kapitlerne til .JPG

      Mvh

      Erik Andersen

      Det lykkedes fint, og jeg kan konstatere, at der er fejl i filen. Nu har jeg repareret den i Adobe Acrobat og sendt den retur med e-mail.

      Der findes programmer til at reparere den slags skader, men de er vanvittigt dyre:

      https://www.pdf-tools.com/pdf/Products-Shop/Shopping-Cart/Add.aspx?add=REP&back=%2fpdf%2fpdf-analysis-repair-corrupt-files.aspx

      Faktisk er Adobe Acrobat selv betydeligt billigere…


      juuland
      Abonnent

        Hej Henrik

        Tak for svaret. Ja det er fantastisk, hvad computer-troldmænd kan klare. Men jeg forstår ikke rigtigt, hvad der er galt med de PDF-filer.

        Siden min henvendelse til bladet i marts har jeg forsøgt følgende:

        Min søn havde en computer med en ældre Adobe-reader, der kunne åbne og vise alle 5 filer. Vi fandt så ud af at sende de 4 af dem på under 5 mb til min google-mail ( den 5. er på 75 mb og dermed for stor ). I g-mail er der en funktion, der hedder ” vis “, hvor jeg kan se hele indholdet, men man kan ikke printe eller arbejde med filerne som normalt.

        Jeg har så nu downloaded Adobe Reader 6.0 til en gammel tilsandet XP bærbar, og det virker men det er langt fra optimalt.

        Jeg håbede løsningen kom med Oracle VM VirtuelBox i Komputerblad nr. 5, der tillader gamle programmer at køre i en virtuel XP på skrivebordet og så lægge Adobe Reader 6.0 deri. Men det tillader min computer ikke – den oplyser at Adobe Reader X allerede findes og afbryder installationen.

        Som jeg oplever det, har Adobe ændret et eller andet siden version 6, der gør at mine PDF-filer fejler i version X.

        Betyder din oplysning at jeg selv kan reparere filerne med Acrobat og hvordan virker det.

        Mvh

        Erik Andersen

         

        Ja, Acrobat (den betalte storebror til Adobe Reader) kan reparere dem. Jeg gjorde det ved at bruge funktionen til at optimere PDF-filer, det virkede uden videre. 


        juuland
        Abonnent

          Tak for god service – jeg vil begynde at spare sammen til Acrobat.

          Med venlig hilsen

          Erik Andersen

          Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.