Ændring af filtypenavne

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 9 år, 1 måned siden.
Oprettet af
john
Medlem

 

Jeg bruger en Asus komputer med Windows 7 Home Premium 64 bit.

 

Min Office pakke er den gratis Microsoft Office Starter 2010, der kun har Word og Excel på engelsk.

 

Supplerende har jeg installeret Libre Office.

 

 

 

Alle mine Office-filer bliver udfærdiget i Microsoft pakken og er blevet gemt enten som doc, xls, docx eller xlsx filer (og jeg har rigtig mange).

 

 

 

Hidtil har Microsoft pakken været min standart (således at når jeg dobbeltklikker på en fil i Stifinder åbner den i Microsoft Office), og Libre Office har bare ligget i baggrunden for at tage sig af Power Point filer m. fl, hvis jeg skulle modtage sådanne (jeg laver aldrig selv noget i andet end Word eller Excel).

 

 

 

Mit filsystem er dybt struktureret, hvorfor jeg altid arbejder direkte fra Stifinder.

 

 

 

Nu er der pludselig sket det at Open Document ”systemet” har stjålet ALLE Office-filtypenavne på hele min komputer. Jeg er ikke bevist om at jeg har gjort noget som helst der har afstedkommet denne ændring. Det er noget værre bøvl, for jeg er slet ikke fortrolig med at bruge Libre Office og vil gerne fortsætte med at bruge Microsoft pakken.

 

 

 

Jeg har ændret standartprogrammet, således at det er Microsoft Office der åbner når jeg dobbeltklikker på en Office-fil i Stifinder, MEN Filtypenavnet er stadig odt eller ods. Det skaber problemer både når jeg skal åbne og lukke et dokument.

 

 

 

Jeg kan selvfølgelig ændre filtypenavnet på en fil af gangen, men det er ikke hensigtmæssigt, da det er flere hundrede filer det drejer sig om, og hvilke var oprindelig Doc eller Docx, xls eller xlsx?

 

 

 

Kan det lade sig gøre at rulle denne utilsigtede ændring tilbage, eller er der et kunstgreb der kan ændre disse filtypenavne tilbage til deres oprindelige status, evt. i et hug?

 

 

 

Er meget spændt på evt. svar.

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hej John

    Hvis filerne hedder .odt eller .ods, er det enten fordi de er gemt Libre Office eller fordi Microsoft Office er sat op til at gemme dokumenter dem som OpenDocument Text.

    Hvis det sidste er tilfældet, advarer Microsoft Word om, at det ikke er al formattering, der kan gemmes i dette format.

    Når alle dokumenterne pludselig optræder som odt/ods-filer, tvivler jeg nu på, at de faktisk er konverteret fra Microsoft’s format til ods. 

    Så vidt jeg kan google mig frem til, findes der ingen funktion i LibreOffice, der kan konvertere flere hundrede docx-filer til odt/ods uden en del krumspring.

    Start med at nulstille filtypetilknytningerne for Word: Åbn startmenuen og skriv angive dine i søgefeltet. 

    Klik på Angiv dine standardprogrammer og klik på Angiv Standardprogrammer.

    Find Microsoft Word i listen og klik på Benyt dette program som standard.

    Hvis ikke det gør en forskel, vil jeg gerne se et skærmskud af filerne i Stifinder.

    Start med at kontrollere, at visning af filtyper er slået til: Åbn Stifinder, tryk på Alt for at vise menuen og klik Mappeindstillinger.

    I fanebladet Vis, under Skjulte filer og mapper, skal markeringen være ved Kan du tage et skærmskud af filerne i stifinder Vis skjulte filer, mapper og drev.

    Klik OK og åbn en placering med dokumenter, der ser ud til at have ændret filtype. 

    Indstil Stifinderens visning til Detaljer og tag et skærmskud, som du vedhæfter dit svar.

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.