Ændring af skriftstype og størrelse

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Erik Berg Rasmussen 11 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
Erik Berg Rasmussen
Medlem

I word 2007 home/studentlicense kan man ændre man skrifttype etc og anføre, at det skal man fremover benytte ved alle nye dokumenter i nomal.dot. Ved klik på standard bliver man gjort opmærksom på, at det fremover vil gælde for alle nye dokumenter. Det er også rigtigt, så længe man har Word åbent, men efter lukning og genstart af word er skrifttype etc, stillet tilbage til default værdien som word leveres med. I word 2007 proffesionel bibeholdeer word de ændringer man ønsker at bruge omkring skrifttype, skriftsstørrelse, etc. I såvel home/student license som i proffesionel licence fortæller hjælpefunktionen,at man kan ændre default standarden permanent.

Er det således, at student/license udgaven af word er “skrabet” med hensyn til stadarder?

Med venlig hilsen

Erik Berg Rasmussen

 

Ovenstående er et spørgsmål til besvarelse. Jeg kan ikke rigtigt, at der er kommet et svar.

Beklager, at der ikke er blevet svaret på dette. Jeg har et par bemærkninger:

For det første er Word på studielicens ikke nogen discountudgave, det er den ægte vare. Denne grundlæggende funktion skal fungere i begge udgaver.

Når det ikke er tilfældet, skyldes det en fejl et eller andet sted. Sørg for at Word og andre Office-programmer er lukkede, når du fejlsøger det:

Skabelonen er gemt i filen Normal.dotx, som du kan lede efter med Windows’ søgefunktion. Hvis den er skrivebeskyttet, opstår det problem, du beskriver.

Første forslag: Højreklik på Normal.dotx og vælg Egenskaber. Her kan du se, om filen har fået en skrivebeskyttelse (se skærmskud). Er det tilfældet, skal du fjerne fluebenet, klikke på OK, og så se om det virker nu.

Var det ikke nok, skal du tage et skridt mere og slette Normal.dotx. Det lyder måske lidt dramatisk, men Word vil uden tøven gendanne filen med standard værdier, og derefter skulle ændringer i skabelonen blive husket.

Søgning efter Normal.dotx med windows giver ingen resultater. Der er indstillet til at vise skjulte filer. Det gælder på begge mine PC’er, samt de PC’er jeg har ansvaret for i Ældre Sagen på Østerbro. En tilsvarende søgning efter normal.dot giver udelukkende resultater i forbindelse med sendte emails.

 

MVH

 

Erik Berg Rasmussen

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Som Henrik er inde på, kan problemet opstå, fordi du ikke får lov at skrive til Normal-skabelonen. Se om normal.dotm er at finde i placeringen %APPDATA%MicrosoftTemplates (eller søg efter normal.dotm) og kontroller om den er skrivebeskyttet.

    Microsoft anbefaler følgende fremgangsmåde, når du vil redigere Normal-skabelonen i Word 2007: http://office.microsoft.com/da-dk/word-help/aendre-skabelonen-normal-normal-dotm-HA010030756.aspx

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.