andet styresystem to på samme pc

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  seniorproppen 7 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
Dianalund761375
Abonnent

Hejsa jeg ønsker at kunne benytte to styresystemer på den samme computer hvor jeg selv kan vælge hvilken en jeg ønsker at benytte.

mener at have hørt, at win 10 på C drevet og f.eks. win 7 på et andet drev f.eks.  K

Eller måske et helt andet styresystyem som ikke er fra Windows.

Hvilke muligheder er der af styresystemer. ?

Vh

Jannick

 


seniorproppen
Abonnent

    Til Jannick

    Tilslut midlertidigt en stor tom harddisk til en stationær computer og lad et Partition Managr program opdele harddisken i følgende partitioner med deres midlertidige drevbogstaver –

    K: 40 GB   L: 40 GB   M: N: O: P:  kan deles om resten af harddiskens disponible plads .

    Indsæt harddisken som den eneste i en stationær computer.

    Begynd stille og roligt at installere og aktiverer Windows 7 i de første 40 GB på harddisken.

    Når du er færdig med at indlæse og opgradere Windows 7 med Servicepack 1 og de mange hundrede små opdateringer kan du gå videre til den næste opgave.

    Med en Windows 10 installationsdisk laver du den samme ‘øvelse’ som før – bortset fra, at du nu placerer Windows 10 programmet i den anden partiton med de 40 GB.

    Når du er helt færdig med installering og opdatering af Windows 10 har du en harddisk med to installerede opperativsystemer.

    Når du genstarter computeren burde du blive mødt af et vindue med spørgsmålet om, hvilket oprativsysten du ønsker at benytte dig af.

    Hvis du vælger Windows 7 vil du i Stifinder kunne se, at Windows 7 er blevet tildelt drevbogstavet C: og Windows 10 er blevet tildelt drevbogstavet D:

    Hvis du vælger Windows 10 vil du i Stifinder kunne se, at Windows 10 er blevet tildelt drevbogstavet C: og Windows 7 er blevet tildelt drevbogstavet D:

    Ombytningen af de to drevbostaver skal fungere automatisk, hvis der undervejs i proceduren ikke er lavet nogen undtagelser i de mange installeringer.

    Mig bekendt kan du godt have både tre og fire operativsystemer installeret på den samme harddisk – under forudsætning af, at du hele tiden respekterer, at computeren skal slukkes helt for at skifte operativsystem,

    I praksis kan de installerede operativsystemer ikke se hinanden – men husk venligst, at du kun kan have et og samme operativsystem kørende ad gangen.

    Med venlig hilsen – SP 🙂


    seniorproppen
    Abonnent

      Tom (Fejl i koreografien 🙂  UPS ! )

      Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.